גוגל תפעיל בינה מלאכותית כדי לסכל הונאות סייבר בכרום ובאנדרואיד

גוגל החלה לשלב את Gemini Nano – מודל ה- AI שלה, בגרסה העדכנית ביותר של דפדפן Chrome כדי להילחם בספאם מקוון, הונאות סייבר ומתקפות דיוג. עם שחרור הגרסה העדכנית ביותר של דפדפן Chrome, הודיעה גוגל שהיא תפעיל בינה מלאכותית כשכבת הגנה נוספת, במצב ההגנה המשופרת של שירות הגלישה הבטוחה בגרסת הדפדפן החדשה. מצב ההגנה המשופרת של Chrome הינו הרמה הגבוהה ביותר של גלישה בטוחה של Google והחברה טוענת שרמה זו מספקת הגנה כפולה מפני דיוג והונאות סייבר, בהשוואה למצב ההגנה הרגילה.

בעוד שהשימוש ב- Gemini Nano מוגבל כרגע למאבק בהונאות תמיכה טכנית בגירסת הדסקטופ של Chrome, מתכננת גוגל להרחיב תכונה זו כדי לזהות סוגים אחרים של הונאות, כולל הונאות תשלום. תכונה זו צפויה להיות זמינה גם לכרום באנדרואיד בהמשך שנת 2025.

השימוש ב- Gemini Nano בשירות הגלישה הבטוחה של Chrome ממנף את ה- LLM – Large Language Model כדי לייצר אותות המשמשים את הגלישה הבטוחה לשם זיהוי ודאי יותר של אתרים העלולים להיות מסוכנים, כגון אתרי הונאות תמיכה טכנית. כאשר מבקר משתמש בדף שעלול להיות זדוני, מעריך ה- Gemini Nano LLM בדפדפן Chrome את תוכן הדף כדי לזהות בעיות אבטחת מידע. מידע זה נשלח לגלישה בטוחה, אשר מקבלת קביעה סופית האם הדף הוא הונאה. אם הוא נחשב לאיום – יציג Chrome אזהרה.

יש לציין כי התהליך נועד לשמור על ביצועים ופרטיות. ה- LLM מופעל במשורה ופועל באופן מקומי, כאשר צריכת המשאבים מנוהלת בקפידה. רק משתמשים עם מצב הגנה משופרת מופעל מקבלים את אותות האבטחה שנוצרו על ידי ה- LLM שלהם לגלישה בטוחה, בעוד שמשתמשי הגנה רגילה נהנים בעקיפין מרשימות מעודכנות של אתרים מסוכנים. חשוב להבין כי למינוף LLM מקומי בדפדפן יש מספר יתרונות, מלבד היותו פחות תובעני מאשר אירוח ה- LLM מרחוק.

למקור הידיעה ולקריאה נוספת

גוגל תפעיל בינה מלאכותית כדי לסכל הונאות סייבר בכרום ובאנדרואיד
דילוג לתוכן