URL Filtering

סינון אתרים – מי צריך את זה?

התופעה של עובדים המבלים זמן רב בגלישה באינטרנט בזמן העבודה הינה רחבה ונפוצה וחוצה את כל המגזרים. חברות וארגונים רבים נוהגים היום לחסום את האפשרות הזאת ולמנוע גישה ממחשבי החברה לאתרי אינטרנט מסוימים, מארבע סיבות עיקריות:

אבטחת מידע

אחת הדרכים העיקריות והנפוצות לפריצה למערכות של ארגון היא באמצעות כניסה של משתמש לאתר אינטרנט המכיל "פוגען". לעיתים קרובות, אתרים אלו נראים תמימים ומזמינים אך למעשה מכילים קוד זדוני או Phishing, דבר המאפשר לפורץ לחדור למערכות הארגון ולגרום לנזק רב.

סינון תוכן לא ראוי במקום העבודה

בארגונים רבים ישנה מדיניות המונעת מעובד לעשות שימוש במחשבי החברה לגלישה לאתרי פורנוגרפיה, אלימות, סמים וכדומה מתוך שמירה על קוד אתי ועל מנת למנוע אווירה לא טובה במקום העבודה.

בזבוז זמן עבודה

מחקרים הראו שעובד ממוצע בארה"ב מבזבז כ-13% מזמן העבודה שלו ברשתות החברתיות. בהנחה שזאת לא פעילות הקשורה לעבודה ואשר אינה מייצרת ערך עבור החברה, והיות והשכר הממוצע במשק עמד על 10,634 ₪ לחודש (פברואר 2019), הרי שמדובר בבזבוז של למעלה מ-1,300 ₪ לחודש לעובד.

רוחב פס

כאשר עובדים גולשים לאתרים המכילים Streaming של מידע, יש בזבוז של רוחב פס של הארגון שגורם להאטת קצב הרשת ולבזבוז כסף.

שני האמצעים העיקריים לביצוע סינון גישה לאתרים:

  • ברמת הרשת הארגונית: שימוש ב- Firewall שמכיל יכולת סינון, או באמצעות פתרונות ייעודיים נוספים המותקנים על גבי הרשת לסינון תוכן.
  • ברמת כל מחשב קצה: סינון פרטני של יחידת קצה על מנת למנוע חדירה לרשת גם במקרים בהם עובדים לוקחים איתם את המחשב מהמשרד ומתחברים לרשתות חיצוניות.
    ב-010 אנו ממליצים על שיטת הסינון למחשבי קצה. בסינון שכזה הרשת הארגונית מוגנת תמיד מכיוון שהמשתמש כפוף למדיניות הארגון, בכל מקום שבו הוא נמצא.
    הפתרון של 010 מבוסס על תוכנה המותקנת על כל עמדת קצה ושירות הכולל בתוכו תוכנה משולבת עם אנליסטים אשר מעדכן כל העת את רשימת האתרים הקיימים ברשת, ומחלק אותם לכ-80 קטגוריות מהם יכול הארגון לבחור אילו לסנן ברמה ארגונית גורפת או פרטנית עלפי קבוצות או משתמשים ספציפיים.

רוצים שנבצע עבורכם סריקה לבחינת אפקטיביות של אבטחת המידע בארגונכם? צרו איתנו קשר!

דילוג לתוכן