האקרים נוטים לתקוף מחשבי macOS יותר מאי פעם

בניתוח פעילות ברשת האפלה נמצא כי מתקפות סייבר נגד מחשבי macOS גדלו פי עשרה בהשוואה לשנת 2019. בעוד ש- Mac כפלטפורמה אינה בהכרח יעד גדול למתקפות סייבר כמו Windows, אין macOS חסינה מפני איומים דיגיטליים. על פי דו"ח של Accenture Cyber Threat Intelligence, היה מספר פושעי הסייבר ברשת האפלה שמיקדו פעילות פלילית נגד macOS רק 202. לאחר עלייה תלולה ל- 2,143 בשנת 2022, עומד הנתון של 2023 על 2,295 פושעי סייבר בתחום זה. הפעילות ברשת האפלה של פושעי סייבר אלו כוללת פיתוח ותחזוקה של זני גניבת מידע ספציפיים ל- macOS, מכירת אישורי macOS ארגוניים להפצת נוזקות, פיתוח כלי פריצה וניצול, מתקפות עקיפת macOS Gatekeeper וזני נוזקות ספציפיים נוספים ל- macOS.

חלק מהגידול בעניין הפלילי נגרם על ידי עסקים ארגוניים המאמצים יותר ויותר מחשבי macOS. לדוגמה, מ- 2019 עד 2020, עלה השימוש העיקרי במחשבי Mac בארגונים מ- 17% ל- 23%.

Accenture מודאגת מגורמי איומי סייבר בעלי מוניטין ותקציבים גדולים המחפשים דרכים לעקוף פונקציות אבטחה של macOS כמו Gatekeeper. עקיפת אבטחת הסייבר של macOS יכולה להיות משתלמת, כאשר האקרים מציעים עד 500,000 דולר עבור כלים לעקיפת Gatekeeper וניצולו. ברשת האפלה נמצאה הצעה של מיליון דולר עבור כלי פריצה ל- macOS. קיימת גם התמחות רבה יותר אצל האקרים הממוקדים ב- macOS, כגון האקר המפרסם ברשת האפלה יצירת תעודת אפל ארגונית, שמחירה מתחיל ב- $100,000.

בהתייחסות לעתיד מרגישה Accenture שהמגמה של עליית העניין של האקרים ב- macOS תימשך ללא הפסקה: "ככל שפושעי סייבר מתקדמים טכנית, משיגים משאבים איכותיים וממשיכים להשקיע זמן וכסף בפיתוח וקטורי תקיפה ספציפיים ל- macOS, מתגברות הטכניקות והיכולות הזמינות לקהילת האינטרנט האפלה הרחבה יותר".

העצה הכללית של AppleInsider היא להחיל עדכוני אבטחה למערכות macOS ומערכות הפעלה אחרות בהקדם האפשרי לאחר שחרורם. היגיינה מקוונת טובה היא גם חובה, מכיוון שלעתים קרובות פעולה פרואקטיבית זו עשויה לעצור בעיות לפני שהן הופכות לבעיות חמורות עבור המשתמשים.

למקור הידיעה ולקריאה נוספת

האקרים נוטים לתקוף מערכות macOS יותר מאי פעם
דילוג לתוכן