חודש לאחר שמתקפת סייבר הפילה שרתים ואתרים ממשלתיים בוונואטו (מדינת אי באוקיינוס השקט המונה 314,000 אנשים ו- 80 איים), פקידים מתוסכלים עדיין משתמשים בחשבונות ג'ימייל פרטיים, מחשבים ניידים אישיים, עט, נייר ומכונות כתיבה כדי לנהל את ממשלתו של ראש ממשלת וואנוטו – ישמעאל קלסקאו, שנכנס לתפקידו מספר ימים לאחר המתקפה. מתקפת הנוזקה על רשתות מדינה גרמה לעיכובים בתקשורת ובתיאום פעילויות אזרחיות. תושבים משתמשים בספרי טלפון מודפסים כדי לאתר מספרי טלפון ממשלתיים. מספר משרדים פועלים באמצעות דפי הפייסבוק והטוויטר שלהם.
לפי אנליסט פיננסי העובד בצמוד לצוותי אבטחת הסייבר של משרד האוצר, הבעיות החלו לפני כחודש, אז הבחינו לראשונה בפעילות פישינג חשודה של מיילים במשרד. הנוזקה גרמה לקריסה של כמעט כל ארכיוני הדוא"ל והאתרים הממשלתיים. מחלקות רבות עדיין משתמשות בכונני מחשב מקומיים לאחסון נתונים, בניגוד לשימוש בשרתים או אחסון בענן. לא פורסם מידע רשמי אם הוגשו דרישות כופר על ידי ההאקרים. משרדי הממשלה נאבקים להישאר מקוונים, כאשר פקידים מתוסכלים מנסים ליישם פתרונות מאולתרים לתקשורת בין סוכנויות ומחלקות. משרדי ממשלה רבים באיים חווים עיכובים משמעותיים במתן שירותים. בהמשך לכאוס של הימים הראשונים, יצרה הממשלה כולה חשבונות ג'ימייל חלופיים או השתמשה בדוא"ל הפרטי של עובדיה. פקידי הממשל משתמשים בטלפונים הקווים ובטלפונים הניידים שלהם לתקשורת עם האוכלוסיה. אוליביה פינאו – קצינת תקשורת במשרד לשינויי אקלים מסרה כי "המחלקה שלנו מתקשרת יותר עם הציבור עכשיו בפייסבוק ובטוויטר ולמעשה אנחנו מקבלים יותר עוקבים."
מתקפת הסייבר לא גרמה לקריסת תשתית אזרחית, כמו אתרי אינטרנט של חברות תעופה או בתי מלון. רוב התיירות והעסקים נמשכים כרגיל בתקופת חג המולד והשנה החדשה. ניתן לתקן את המערכת הנוכחית על ידי שדרוג תוכנות והעלאת קבצים לענן לניהול, אולם לפקידים המקומיים אין את הידע הדרוש בכדי לעשות זאת והם זקוקים לסיוע מבחוץ. ממשלת אוסטרליה הציעה סיוע ושלחה צוות כדי לעזור במתן תגובה לבמתקפת הסייבר. פט קונרוי – שר הפיתוח הבינלאומי והאוקיינוס השקט באוסטרליה מסר כי הצוות האוסטרלי עובד על תהליך החזרת מערכות ה- IT הממשלתיות לפעילות סדירה ותקינה. הממשלה דיווחה כי המתקפה התרחשה ב- 5 בנובמבר, אך טכנאי מחשבים במשרד קצין המידע הראשי של הממשלה ודיפלומט זר אישרו לעיתון הגרדיאן שקריסת מערכות המחשוב אירעה ביום ראשון ה- 30 באוקטובר.
בימים הראשונים של המשבר, ייחסו חלק מרשויות ונואטו את הבעיה למזג אוויר גרוע שפגע בתשתית האינטרנט. פערים בתקשורת הפנימית בימים שלאחר מתקפת הסייבר החריפו את המצב, כאשר ראש הממשלה קלסקאו עלה רשמית לשלטון ב- 4 בנובמבר וב- 5 בנובמבר הכירה הממשלה באופן רשמי בבעיה.