איראן נמצאת תחת מתקפת האקטיביזם מסיבית שהחלה לאחרונה ועדיין נמשכת. ההפגנות באירן שהחלו בעקבות מותה של צעירה איראנית בשם מאשה אמיני, הדהדו בעולם הדיגיטלי. מאשה אמיני נעצרה ב- 13 בספטמבר על ידי משטרת המוסר האיראנית. במהלך המעצר היא נכנסה לתרדמת באותו יום ופונתה לבית החולים. ב- 16 בספטמבר היא מתה בבית החולים בטהרן. הרשויות הרשמיות באיראן הודיעו כי מאשה מתה לאחר התקף לב. עם זאת, משפחתה והציבור האיראני האשימו את המשטרה במותה.
ההפגנות החלו לאחר מותה של מאשה אמיני והתפשטו לערים רבות, במיוחד בחלקה המערבי של המדינה, לאחר הלווייתה בסאקז ב- 17 בספטמבר. ההפגנות, שגרמו לעימותים אלימים בין מפגינים לכוחות הביטחון, הביאו להגבלות דיגיטליות ועל פי מידע שהתקבל משירות הניטור NetBlocks, הייתה הפסקה מוחלטת של שירותי אינטרנט באזורים מסוימים במערב איראן ב- 19 בספטמבר. מיד לאחר מכן, היו הפסקות חשמל חלקיות בטהרן ובערים אחרות. ב- 21 בספטמבר הוגבלו שתי פלטפורמות המדיה החברתיות הפופולריות המותרות במדינה, אינסטגרם ו-וואטסאפ. מגבלות הפלטפורמה המקוונת הורחבו מאוחר יותר וכללו את לינקדאין וסקייפ.
בינתיים, קולקטיב אנונימוס השיק את קמפיין #OPIRAN נגד ממשלת איראן כדי לתמוך במפגינים. הם הזמינו האקרים למתקפות DDoS על אתרי אינטרנט איראניים, גניבת נתונים ופרסום פומבי של נתונים גנובים. חברי הקולקטיב אנונימוס תקפו את אתרי האינטרנט של ממשלת איראן ושל תומכי המשטר. בהקשר זה הם טענו כי תקפו את האתר הנשיאותי, האתר הרשמי של עלי חמינאי, פורטל הממשל הלאומי של איראן, משרד דובר הממשלה, המשרד לשיתוף פעולה, משרד העבודה והרווחה, משרד הנפט, משרד הכלכלה והאוצר, אתרי המודיעין והמשטרה האיראניים, מועצת העיר האסלאמית של טהראן, המרכז האיראני לפיתוח מסחר אלקטרוני, הבנק המרכזי של איראן, הבנק הלאומי של איראן, אוניברסיטת מאלק אשתר לטכנולוגיה, Fars News, סוכנות המדיה הממלכתית האיראנית (IRIB News Agency). בנוסף, הם השחיתו את אתר האינטרנט של המרכז למחקר משפטי של איראן וטענו שמסד נתונים של 100MB SQL נפרץ. אנונימוס גם טוענים כי תקפו את האסיפה האיראנית והדליפו נתונים שלהם כמו מספרי הטלפון של חברי הפרלמנט האיראני. כמו כן, אנונימוס הודיעו על תפיסת מספר מצלמות מעקב במעגל סגור ומצלמות מעקב מחוברות לאינטרנט ובנוסף גם פרצו למאגר הנתונים של קרן המורים האיראנית ושלחו אימייל שהזמין את החברים בקרן לשבות כתמיכה באזרחים.
קבוצות האקטיביסטיות פועלות לעתים קרובות מתוך מניעים אידיאולוגיים ומבקשות לשנות מדיניות או שיטות ממשל. האם הקולקטיב ההאקטיביסטי הגדול ביותר אנונימוס יגביר את פעולותיו כדי שהאווירה הפוליטית הנוכחית באיראן תשתנה לטובת המהפכה שהמפגינים חפצים בה? האם הם יעברו להתקפות מתוחכמות יותר מהתקפות ה- DDoS המועדפות עליהם, כמה זמן תמשכנה ההתקפות הללו ואילו מוסדות וארגונים חיוניים יהיו ממוקדים? העולם הדיגיטלי הוא לא רק פלטפורמה שבה אנשים יכולים להילחם על זכויותיהם, אלא גם מוקד לפושעי סייבר רבים. שיטות מסורתיות ידועות אינן יכולות לשלוט בקבוצות האקינג מחתרתיות ומודיעין איומי סייבר הוא אחד מכלי הנשק היעילים נגדן. מדינות יכולות לשפר את אבטחת הסייבר שלהן על ידי נקיטת צעדים יזומים בעזרת פתרונות מודיעין איומי סייבר: CTI – Cyber Threat Intelligence.
קראו על שירותי הסייבר שלנו, ויחד ניצור מעטפת הגנת סייבר מקצה לקצה לארגון שלכם! צרו איתנו קשר עוד היום להבטחת בטחון המידע לעסק שלכם!