מידע של 75,753 משתמשי טסלה הודלף וככל הנראה מדובר בעבודה פנימית. טסלה הגישה תביעות נגד שני עובדים לשעבר על פריצת סייבר והדלפת מידע רגיש וכתוצאה מכך הוחרמו המכשירים האלקטרוניים שלהם. ב- 10 במאי הודיע לטסלה כלי התקשורת הגרמני הנדלסבלאט, כי השיג מידע סודי על עובדי טסלה בהווה ובעבר כולל שמות ופרטי קשר כגון כתובות, מספרי טלפון וכתובות דוא"ל. משרד הגנת המידע בברנדנבורג תיאר את הדלפת הנתונים כמאסיבית.
לאחר חקירה מצאה יצרנית המכוניות החשמליות כי שני עובדי טסלה לשעבר ניצלו את המידע תוך הפרה של מדיניות אבטחת ה- IT והגנת הנתונים של טסלה ושיתפו אותו עם כלי תקשורת. כך מסר אמר סטיבן אלנטוק – קצין פרטיות המידע של טסלה בהודעה מה- 18 באוגוסט המפרטת את האירוע. למרות שטסלה טוענת כי כלי התקשורת אינו מתכנן להשתמש במידע וכי היא עדיין לא זיהתה עדויות לשימוש לרעה בנתונים שהודלפו, היא עדיין נקטה צעדים כדי להכיל את פריצת הסייבר.
100 ג'יגה-בייט של נתונים חסויים בקבצי טסלה הועברו להנדלסבלאט. כך כתב סבסטיאן מאת'ס – העורך הראשי של הרשת בהערת עורך ב- 25 במאי. מידע אודות משכורות עובדים, פרטי בנק של לקוחות, ופרטים סודיים נוספים הודלפו. לפי עיתון הגרדיאן, מספר תעודת זהות של מייסד ומנכ"ל טסלה – אילון מאסק, היה גם בין הנתונים שהודלפו. הנתונים שהודלפו כללו גם כ- 4,000 תלונות של לקוחות על תכונות הנהיגה העצמית של טסלה, בעיות האצה פתאומית ובעיות בלימה, כולל 383 מקרים של "בלימת פנטום", לפי דיווח של Insider.
טסלה מציעה לנפגעי פריצת הסייבר חברות חינם מוגבלת ב- IdentityWorks של חברת Experian. משתמשי טסלה חייבים לוודא שהם נרשמים לפני שהקודים שניתנו על ידי החברה יפוגו ב- 30 בנובמבר 2023. ל- Experian, שבסיסה באירלנד, קיים שירות הגנה על גניבת זהות בשם IdentityWorks המאפשר ללקוחותיה לבדוק אם מספר הטלפון, הדואר האלקטרוני והכתובת שלהם נחשפו באינטרנט – פרטים העלולים לסכן אותם בגניבת זהות ופריצות סייבר.
נציין כי בשנת 2018 הגישה טסלה תביעה בטענה כי מרטין טריפ – טכנאי לשעבר ב- Gigafactory של החברה בנבאדה, פרץ למידע סודי מסחרי של החברה, העביר חלקים ממנו לצדדים שלישיים ואף העלה טענות שווא אודות סוללה מנוקבת ברכבי טסלה.