ממשלת בריטניה הואשמה על ידי ועדה פרלמנטרית בנקיטת 'אסטרטגיית בת יענה' בעקבות הטמנת ראשה בחול בעניין איום הסייבר הלאומי הנשקף ממתקפות כופרה. הביקורת באה בעקבות פרסום הממשלה את תגובתה הרשמית לדו"ח מהוועדה המשותפת לאסטרטגיה לביטחון לאומי (JCNSS), שהזהיר כי פירוש כשלי הממשלה הינו שקיים סיכון גבוה שהמדינה עומדת בפני מתקפת כופרה קטסטרופלית בכל רגע". הדו"ח של JCNSS הציג מגוון המלצות והיה ביקורתי במיוחד כלפי שרת הפנים לשעבר – סואלה ברוורמן, אשר לפי הדוח לא גילתה עניין בנושא מתקפות כופרה למרות שהמחלקה שלה טוענת שהיא המובילה בנושא.
בתגובתה הרשמית דחתה ממשלת בריטניה המלצות מרכזיות בדו"ח JCNSS – לרבות כי משרד הפנים ייפסל מאחריותו להתמודד עם מתקפות כופרה – וטענה שהתקנות הקיימות שלה ואסטרטגיית הסייבר הלאומית הנוכחית מספיקות. חברת הפרלמנט דיים מרגרט בקט – יו"ר הוועדה, טענה כי אין זה מפתיע שהממשלה אינה מתמקדת בהיערכות לסיכון המוכר והגבוה ביותר של מתקפת סייבר הרסנית נגד בריטניה. בקט אמרה כי תגובת הממשלה לדו"ח ה- JCNSS הבהירה כי הממשלה אינה יודעת את ההיקף או העלויות של מתקפות סייבר ברחבי המדינה – למרות שבריטניה היא המדינה השלישית הכי מותקפת סייבר בעולם – ולממשלה גם אין שום כוונה להגדיל את המשאבים בהתאם.
כפי שדווח בעבר על ידי אתר Recorded Future News, הגיעו מתקפות כופרה לרמות שיא בבריטניה, כאשר בששת החודשים הראשונים של השנה שעברה כמעט כמו חודשים רבים בכל השנה שלפני כן – דיווחו הרשויות המרכזיות והמקומיות בבריטניה על יותר מתקפות סייבר באותה תקופה מאשר אי פעם בעבר. בשבוע שעבר הביעה הוועדה את דאגותיה המתמשכות והעמוקות מכך שחוסר היערכות ותכנון של הממשלה יוצרים סיכון של מתקפת כופרה חמורה, עם השלכות המשתנות מפגיעה מתמשכת בכלכלת בריטניה ובפרודוקטיביות, לכדי אפשרות אמיתית לשעת חירום לאומית. בקט שאלה: "אם הממשלה תתעקש להפעיל את אסטרטגיית בת היענה לאבטחת סייבר לאומית – בהתבסס על חקיקה שנעשתה לפני הגעת האינטרנט ובמרכזה מחלקה שנראה כי היא מתקשה לגייס עניין רב בנושא ובניגוד מוחלט לתחום הסייבר? פושעי סייבר המתואמים בצורה כל כך טובה ובעלי משאבים – מאיפה אמורה לבוא תגובת הביטחון הלאומי להגנה על בריטניה?"; "בריטניה הינה ותישאר חשופה ולא מוכנה אם היא תמשיך בגישה הזו להתמודדות עם מתקפות כופרה. התגובה הזו מהממשלה היא לא הבטחון שהוועדה ביקשה או שהמדינה צריכה וכל המחלקות האחראיות חייבות ולשקול מחדש כיצד על בריטניה להתגונן מפני האיום הכי מזיק זה".