אזרחים ותיקים בבריטניה קורבנות הונאת סייבר

עם תחילת החורף, פושעי סייבר אינם מפספסים את ההזדמנות לתקוף אזרחים ותיקים בבריטניה באמצעות הודעות טקסט מזויפות הנושאות את הכותרות "קצבת חימום חורף" ו- "תמיכת יוקר מחיה". מתקפת סייבר זו מתרחשת לנוכח העמדה השנויה במחלוקת של ממשלת בריטניה לאחרונה, בנוגע לקיצוץ בתשלומי הדלק לחורף לכ- 10 מיליון גמלאים ברחבי בריטניה. במתקפה זו שולחים פושעי הסייבר הודעות טקסט לתושבים בריטיים עם טקסטים מזויפים של "קצבת חימום חורף", מה שמניע אותם לבקר בדומיינים זדוניים אשר גונבים מהם מידע אישי ופרטי תשלום.

מתקפת הסייבר מדאיגה במיוחד בהתחשב בחדשות האחרונות על כך שממשלת בריטניה מבצעת שינויים בתוכנית תשלומי הדלק – תכנית שמטרתה לסייע לגמלאים שנולדו לפני 23 בספטמבר 1958 לשמור על חום ביתם בעונה הקרה. מדי שנה מספקת מחלקת העבודה והפנסיה של בריטניה תשלומי דלק לחורף כדי לסייע לאנשים בגיל הפנסיה בעלויות החימום. לאחרונה הודיעה הממשלה על תוכניות לצמצם את מספר הזכאים לסבסוד זה לכ- 1.5 מיליון גמלאים – ירידה חדה מ- 11.4 מיליון שקיבלו אותו בשנה שעברה.

חוקרי אתר BleepingComputer נתקלו בהודעות הונאה הקוראות לאזרחים הותיקים "למלא את טופס הבקשה בהקדם האפשרי" כדי לא לפספס את התשלומים הללו. טקסט אחד כזה מזהיר את הנמען ב"הודעה אחרונה" להגיב לפני ה- 12 בנובמבר כדי שיקבל בזמן את זיכוי הדלק לחורף. הטקסט קורא לנמען ללחוץ על קישור ומוביל אותו לדף GOV.UK מזויף. משם מועבר הנמען לדף אינטרנט המתארח ב- domain noticesgove[.]top, שנראה כדף GOV.UK במכשירים ניידים. שם הדומיין הכולל את הביטויים, "הודעות", "גוב" ו-"e" הם ככל הנראה ניסיון, אם כי לא מעודן, לגרום לו להיראות אותנטי. דפי דיוג אלו מנסים תחילה לשכנע את הנמען למסור את המידע האישי שלו ולאחר מכן מבקשים ממנו פרטי תשלום.

היחידה לפשע מאורגן אזורי של משטרת בריטניה הזהירה את הגמלאים מהודעות הונאה המתחזות למשרדי ממשלה והמציעות סובסידיות לחימום בחורף: "הודעות טקסט הונאה המדברות על סבסוד חימום בחורף ותמיכה נוספת, נשלחות בטענה שהן ממשרד העבודה והפנסיה ומשרד הפנים, כדי לנסות להערים על אנשים תמימים להאמין שהם יקבלו סבסוד לחימום", מציינים ביחידת המשטרה אשר הדגישה כי: "ההונאה כוללת קישור המפנה את המשתמשים לאתר ממשלתי מזויף שנועד לגנוב מידע אישי. ההודעות מכילות קישורים שבהם ייתכן שתתבקשו למסור פרטים אישיים או לבצע תשלום." אנשים צריכים להימנע מללחוץ על קישורים כאלו ומלספק מידע אישי או פרטי תשלום.

למקור הידיעה ולקריאה נוספת

אזרחים ותיקים בבריטניה קורבנות הונאת סייבר
דילוג לתוכן