רשתות המחשוב של ממשלת טייוואן חוו בממוצע 2.4 מיליון מתקפות סייבר ב-2024, רובן יוחסו להאקרים הנתמכים על ידי הממשל הסיני. לפי הלשכה לביטחון לאומי של טייוואן, נתון זה הינו כפול מהממוצע היומי של שנת 2023 בה נרשמו 1.2 מיליון מתקפות סיניות יומיות נגד רשתות המחשוב הממשלתיות של טיוואן: "למרות שרבות ממתקפות סייבר אלו זוהו ונחסמו ביעילות, מצביע המספר ההולך וגדל של המתקפות על אופי פעילות הסייבר העויינת של סין", הזהירה הלשכה.
הדו"ח הדגיש גם עלייה משמעותית במתקפות הסייבר של הרפובליקה העממית של סין המכוונות לתעשיות קריטיות בטייוואן: טלקומוניקציה (עלייה של 650%), תחבורה (70%) ושרשרת אספקה ביטחונית (57%). חוקרי אבטחת סייבר גם צפו בפעילות סייבר סינית משמעותית בטייוואן בשנים האחרונות, על רקע המתיחות הגיאופוליטית הגוברת סביב מעמד השלטון העצמי של טייוואן. הדו"ח הדגיש מגוון טכניקות המשמשות את ההאקרים הסיניים וציין כי מתקפות סייבר נגד סוכנויות ממשלתיות בטייוואן נועדו בדרך כלל לגנוב מידע סודי. כמו כן, הופעלו על ידי סין טכניקות הנדסה חברתית המכוונות למיילים של עובדי מדינה טייוואנים למטרות ריגול. יש לציין כי התגלה שסין משתמשת במגוון טקטיקות כדי לחדור ולסכן את מערכות התשתית הקריטיות של טייוואן, כמו כבישים מהירים ונמלים, במטרה לשבש את התחבורה והלוגיסטיקה בטייוואן.
טקטיקות סייבר אחרות כוללות מתקפות דיוג, מתקפות סייבר המבוססות על פגיעויות יום אפס ושימוש בסוסים טרויאניים ודלתות אחוריות. בנוסף, משמשות מתקפות DDoS סיניות להטרדה והפחדה של טייוואן, כאשר הן מבוצעות נגד מגזרי התחבורה והפיננסים של טייוואן, בזמן שסין עורכת תרגילים צבאיים באזור. מתקפות סיניות אחרות שנצפו נגד מטרות בטייוואן כוללות: מתקפות כופרה וטכניקות אחרות של פשעי סייבר נגד חברות ייצור, גניבת מידע של טכנולוגיות פטנט אשר פותחו על ידי סטארטאפים בטייוואן, גניבת מידע אישיים של אזרחים טייוואנים ומכירת מידע זה ברשת האינטרנט האפלה. הלשכה לביטחון לאומי של טייוואן הדגישה כי פריצות דיגיטליות והדלפת מידע של אזרחים טייוואנים נועדו לייצר רווחים כספיים וכן נועדו לערער את האמינות של ממשלת טייוואן.