גורמי מודיעין אמריקאים מאמינים שנוזקות עלולות להעניק לסין את הכוח לשבש או להאט את הפריסה האמריקאית או לפגוע בתשתיות שלה, לרבות שימוש בנוזקות במהלך מהלך סיני נגד טייוואן. ממשל ביידן מאמין שסין התחבאה עמוק בתוך הרשתות השולטות בחשמל, במערכות התקשורת ובמערכות אספקת המים המזינות בסיסים צבאיים בארצות הברית וברחבי העולם, כך לפי גורמי צבא, מודיעין וביטחון לאומי האמריקאי. גילוי הנוזקה העלה חשש שהאקרים סינים שכנראה עובדים עבור צבא השחרור העממי, החדירו קוד שנועד לשבש את הפעולות הצבאיות של ארה"ב במקרה של סכסוך, כולל אם בייג'ין תפעל נגד טייוואן בשנים הקרובות. הנוזקה, אמר אחד מפקידי הקונגרס, היא בעצם פצצת זמן מתקתקת שיכולה לתת לסין את הכוח להפריע או להאט את ההיערכות הצבאית האמריקאית או ללפגוע ביכולת לספק תשתיות על ידי ניתוק חשמל, מים ותקשורת לבסיסי צבא ארה"ב. ההשפעה של הנוזקה עלולה להיות הרבה יותר רחבה, מכיוון שאותה תשתית מסופקת לעתים קרובות לבתים ועסקים של אזרחים אמריקאים.
הרמזים הראשונים למתקפות הנוזקה החלו להופיע בסוף חודש מאי, כאשר מיקרוסופט טענה כי היא זיהתה קוד מחשב מסתורי במערכות תקשורת בגואם, באיי האוקיינוס השקט בבסיס אווירי אמריקאי עצום ובמקומות אחרים בארצות הברית. אבל התברר שזה רק החלק הקטן של הבעיה שמיקרוסופט יכלה לראות דרך הרשתות שלה. יותר מתריסר פקידים אמריקאים ומומחי תעשייה אמרו בראיונות במהלך החודשיים האחרונים כי המאמץ הסיני חורג בהרבה ממערכות טלקומוניקציה. לטענתם, המאמץ של ממשלת ארה"ב לצוד את הקוד ולמגר אותו, מתנהל כבר זמן מה. רובם דיברו באנונימיות ודנו בהערכות חסויות אשר בחלק מהמקרים הינן אפילו מסווגות. לדבריהם, החקירות עד כה מראות שהמאמץ הסיני נפוץ בארצות הברית ובמתקנים אמריקאים בחו"ל, אולם גורמים רשמיים מודים שהם לא יודעים את מלוא היקף הנוכחות של הקוד הזדוני ברשתות ברחבי העולם, בין היתר בגלל שהוא מוסתר היטב.
"ממשל ביידן פועל ללא הפוגה כדי להגן על ארה"ב מכל שיבוש בתשתית הקריטית שלנו, לרבות על ידי תיאום מאמצים בין-סוכנויות להגנה על מערכות מים, קווי צנרת, מערכות רכבת ותעופה", אמר אדם ר. הודג' – הדובר בפועל של המועצה לביטחון לאומי. הוא הוסיף: "הנשיא גם הורה בפעם הראשונה על נוהלי אבטחת סייבר קפדניים". הודג' התכוון לסדרה של צווים ביצועיים, חלקם מונעים מחששות לגבי SolarWinds – תוכנה מסחרית בשימוש נרחב על ידי ממשלת ארה"ב שנפרצה על ידי האקרים רוסים וכן מתקפת הכופרה על Colonial Pipeline על ידי קבוצת פשע רוסית. מתקפה זו הביאה לניתוק זמני של מחצית מאספקת הבנזין, הדלק הסילוני והסולר העוברת לאורך החוף המזרחי.
יש לציין כי ארצות הברית האשימה את סין במגוון פריצות סייבר גדולות נגד סוכנויות ותשתיות אמריקאיות וכן האשימה אותה בריגול מבלון בגודל אוטובוס שחצה את ארצות הברית בפברואר, עד שהופל מול דרום קרוליינה. סין מצדה האשימה את ארצות הברית בפריצה ל- Huawei – ענקית התקשורת שלה. מסמכים סודיים שפורסמו לפני עשור על ידי אדוארד סנודן – קבלן לשעבר של הסוכנות לביטחון לאומי שנמצא כעת בגלות ברוסיה, אישרו שסוכנויות הביון האמריקאיות אכן עשו זאת. כמעט כל המקרים הללו כללו איסוף מודיעין. גילוי הקוד הזדוני בתשתית אמריקאית, אמר אחד היועצים הבכירים ביותר של ביידן, מעלה את השאלה למה בדיוק הם מתכוננים.