הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות בארה"ב – CISA, מזהירה כי האקרים מתחזים לעובדיה בשיחות טלפון ומנסים לבצע הונאות סייבר כספיות. יש לציין כי זהו חלק ממגמה רחבה יותר שבה מנסים פושעי סייבר להגביר את הלגיטימציה להונאות שלהם על ידי שימוש בתארים ובשמות של עובדי ממשל. "הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות (CISA) מודעת להאקרים שהתחזו בטענה כי הם מייצגים את הסוכנות", הזהירה CISA השבוע וציינה: "כתזכורת, צוות CISA לעולם לא ייצור איתך קשר בבקשה להעברת כסף, מזומן, מטבע קריפטוגרפי או שימוש בכרטיסי מתנה ולעולם לא ינחה אותך לשמור את הדיון בסוד."
סוכנות אבטחת הסייבר גם שיתפה מספר טיפים האמורים לעזור לאנשים להימנע מליפול טרף לגל המתמשך של הונאות סייבר: "מי שחושד ששיחת טלפון בה הוא משתתף הינה הונאת סייבר וההאקר טוען שהוא עובד CISA, לעולם לא צריך להיכנע לדרישה להעביר כסף. יש לתעד את מספר הטלפון של המתקשר ולנתק מיד. לאחר מכן מומלץ לאמת את איש הקשר על ידי התקשרות ל- CISA או לדווח לרשויות החוק על ניסיונות ההונאה." בנובמבר 2019 הזהירה CISA מפני פושעי סייבר המתחזים לנציגי CISA בשיחות טלפון ומנסים לסחוט כסף בטענה שיש להם מידע על 'התנהגות מפוקפקת' של הקורבן.
גם נציבות הסחר הפדרלית של ארה"ב (FTC) פרסמה אזהרה בחודש מרץ בנושא פושעי סייבר המתחזים לעובדי ה- FTC והונו כך אמריקאים באלפי דולרים. צרכנים רבים דיווחו שנפלו קורבן להונאות אלו, שבהן מתחזים פושעי סייבר לצוות ה- FTC ומשתמשים בשיחות טלפון, מיילים או הודעות טקסט כדי לכפות על קורבנות להעביר כסף. ההפסד הכספי החציוני ממתקפות ההתחזות הללו גדל מ- 3,000 דולר ב- 2019 ל- 7,000 דולר ב- 2024. על פי סטטיסטיקות ה-FTC, הביאו הונאות התחזות להפסדים של 1.1 מיליארד דולר ב- 2023 – פי שלושה מהנתון ב- 2020. ה- FTC אסף את הנתונים הללו מ- 490,000 הונאות שדווחו בשנה שעברה, 330,000 מהן כללו תלונות על התחזות עסקית והשאר נוגעים לאירועי התחזות ממשלתיים. רוב ההונאות הללו בוצעו באמצעות שיחות טלפון,שאחריהן הגיעו מיילים והודעות טקסט. "הדיווחים מראים טשטוש יותר ויותר של הקו המפריד בין הונאות עסקיות וממשלתיות", אמרו ה- FTC וציינו: "פושעי סייבר רבים מתחזים ליותר מארגון אחד בהונאה אחת – לדוגמה, עובד מזויף של אמזון עלול להעביר אותך לבנק מזויף או אפילו לעובד מזויף של FBI או FTC לקבלת עזרה מזויפת."
דו"ח פשעי האינטרנט של ה- FBI לשנת 2023 חשף עלייה של 22% בהשוואה ל- 2022 בהפסדים המדווחים עקב פשיעה מקוונת, בסכום של 12.5 מיליארד דולר.