מתקפת סייבר החודש אילצה את ענקית התוצרת Dole לסגור זמנית מפעלי ייצור בצפון אמריקה ולעצור את משלוחי המזון לחנויות מכולת. זאת לפי תזכיר החברה אודות התקרית שהגיע לידי CNN. ל- Dole יש ארבעה מפעלי עיבוד בארה"ב והיא מעסיקה יותר מ- 3,000 עובדים. הפריצה שלא דווחה בעבר – שלפי מקור המכיר את התקרית, הייתה מתקפת כופרה אשר הובילה צרכנים להתלונן בפייסבוק שחסרות במדפי החנויות ערכות סלטים מתוצרת Dole. בתגובה אמר עמנואל לזופפולוס – סגן נשיא בכיר בחטיבת הירקות הטריים של דול במזכר לקמעונאים מ- 10 בפברואר: "חברת המזון Dole נמצאת בעיצומה של מתקפת סייבר ובעקבות כך השביתה את המערכות ברחבי צפון אמריקה".
לאחר ש- CNN פרסמה את מתקפת הסייבר, אישר דובר Dole וויליאם גולדפילד בהצהרה ששלח ל- CNN, כי הגורם לאירוע הינו מתקפת כופרה: "החברה הודיעה לרשויות אכיפת החוק על התקרית ומשתפת פעולה עם החקירה", נאמר בהצהרה של Dole, שבה גם נטען כי ההשפעה על פעילות Dole הייתה מוגבלת. עם זאת, חנויות מכולת בטקסס ובניו מקסיקו שיצרו קשר עם CNN דיווחו שחסרות להן ערכות סלט של Dole כבר במשך ימים.
Dole טוענת שהיא פועלת להכלת האיום וכן העסיקה מומחי אבטחת סייבר מובילים אשר עובדים בשיתוף עם הצוותים הפנימיים של החברה כדי לתקן את הבעיה ולאבטח את המערכות. Dole השביתה את מערכות המחשוב שלה זמן קצר לאחר שהחלה הפריצה למערכות על מנת להכיל את התפשטות הכופרה, אמר מקור המכיר את האירוע. לא ברור כמה זמן היה הייצור של Dole במצב לא מקוון ודובר החברה לא סיפק מידע באשר לדרישת הכופר.
פריצות אחרות בפרופיל גבוה נגד מגזר המזון והחקלאות בשנתיים האחרונות איימו על שרשראות האספקה וגרמו למפיצים לחזק את אבטחת הסייבר שלהם. מתקפת כופרה במאי 2021 על ידי האקרים דוברי רוסית אילצה את JBS, ספקית הבשר הגדולה בעולם, לסגור זמנית מפעלים בארה"ב, קנדה ואוסטרליה. JBS אמרה שהיא שילמה להאקרים 11 מיליון דולר כדי להחזיר את מערכות המחשוב שלה לפעילות. בתגובה למתקפת הכופרה על JBS ואחרות, פנה נשיא ארה"ב ג'ו ביידן לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין בבקשה לפעול נגד קבוצות פשעי סייבר רוסיות ולמנוע מתקפות על חברות וסוכנויות ממשלתיות אמריקאיות. אבל התקוות לשיתוף פעולה מהותי בין וושינגטון למוסקבה במניעת פשעי סייבר התעממו עם פלישתה של רוסיה לאוקראינה לפני שנה.
על פי נתונים של חברת Chainalysis למעקב אחר מטבעות קריפטוגרפיים, ירדו ההכנסות הכופרה לכ- 457 מיליון דולר ב- 2022, ירידה מ- 766 מיליון דולר ב-2021. על אף זאת, כופרה אינה פשע הסייבר הדיגיטלי היחיד שפגע במגזר המזון. פושעי סייבר גנבו משלוחים בשווי מאות אלפי דולרים מספקי מזון בארה"ב על ידי ביצוע הזמנות הונאה של מוצרי חלב.