סוחרי אדם מפתים קורבנות באמצעות מודעות דרושים מזויפות באינטרנט

מבצע מעצרים של האינטרפול אשר כוון להונאות סייבר שמקורן בסחר בבני אדם, חשף כי פשעי סחר בבני אדם מתפשטים מעבר לדרום מזרח אסיה. יוזמה גלובלית זו נועדה להילחם בסחר בבני אדם ובהברחת מהגרים וכן, לשפוך אור על הרשת הסבוכה של הונאות סייבר. למבצע זה התגייסו רשויות אכיפת חוק מ- 27 מדינות. מאמצי האינטרפול הניבו תוצאות משמעותיות והובילו למעצרם של 281 אנשים המעורבים במגוון עבירות הכוללות סחר בבני אדם, זיוף דרכונים, הונאת טלקומוניקציה וניצול מיני. בנוסף, חילצו הרשויות בהצלחה 149 קורבנות לאחר למעלה מ- 360 חקירות, כאשר חלקן עדיין נמשכות.

המבצע כיסה מגוון מקרים של הונאת סייבר, כולל 40 קורבנות ממלזיה שפותו להגיע לפרו לצורך עבודה בשכר גבוה ומספר אזרחים שנלקחו לדובאי לצורך עבודה, לפני שהופנו לתאילנד ומיאנמר. המבצע כלל למעלה מ- 270,000 חקירות משטרתיות ב- 450 מוקדים עולמיים של סחר בבני אדם בין ה- 16 ל- 20 באוקטובר השנה. החוקרים גילו כי תוכניות הונאות סייבר אליהן פותו עובדים באמצעות מודעות דרושים מזויפות, כוללות השקעות קריפטו מזויפות, עבודה מהבית, הונאות לוטו והימורים מקוונים ברחבי העולם. נמצא כי קורבנות נסחרים לעתים קרובות לעבודה בהונאות סייבר, אליה הם התפתו באמצעות מודעות דרושים מזויפות ובעקבותיה הם נאלצים לבצע הונאות מקוונות.

בהודעה לעיתונות הצהירה עוזרת המנהלת של קהילות פגיעות של האינטרפול – רוזמרי נלובגה, כי המחיר האנושי של הונאות סייבר עולה ללא הרף והאפשרות היעילה היחידה להתמודד איתה היא פעולה גלובלית מרוכזת. המבצע של האינטרפול המכונה בשם Storm Makers II הוכח כיעיל בהפניית תשומת הלב של גורמי אכיפת החוק כלפי הונאות סייבר.

בהודו רשמה המשטרה את אחד המקרים הראשונים של סחר בבני אדם באמצעות הונאת סייבר, בעוד שבמיאנמר מאז 2022, דיווחו הרשויות על הצלת קורבנות סחר בבני אדם מ- 22 מדינות, בעיקר ממדינות קאיין ושאן. מלבד מרכזי הונאות הסייבר, חשף מבצע יוצרי סערה II עבירות נוספות של סחר בבני אדם והברחת מהגרים וכך למשל חולץ נער בן 13 מבנגלדש, שנסחר להודו ושתי קורבנות מנפאל חולצו מהודו ונשלחו הביתה. רשויות אכיפת החוק הטורקיות תפסו 239 מבריחי מהגרים בזמן שסיירו בקו החוף של המדינה וכן תפסו כ- 4,000 מהגרים בלתי מורשים. המבצע מתמקד גם במניעה והמדינות החברות פתחו במסעות פרסום כדי לעזור לקורבנות פוטנציאליים להיחלץ מסחר בבני אדם.

המדינות המשתתפות כוללות אנגולה, אוסטרליה, בנגלדש, ברזיל, קמבודיה, סין, אתיופיה, גאנה, הודו, אינדונזיה, קזחסטן, קניה, לאוס, מלזיה, מיאנמר, נפאל, פקיסטן, הפיליפינים, סינגפור, דרום אפריקה, סרי לנקה, טנזניה, תאילנד , טורקיה, אוגנדה, איחוד האמירויות הערביות ווייטנאם.

למקור הידיעה ולקריאה נוספת

סוחרי אדם מפתים קורבנות באמצעות מודעות דרושים מזויפות באינטרנט
דילוג לתוכן