מספר מתקפות הסייבר על רקע פוליטי גדל החודש לקראת הבחירות לאיחוד האירופי, כאשר רבות מהן קשורות להאקרים רוסים. האיחוד הנוצרי דמוקרטי של גרמניה (CDU) היה יעד למתקפת סייבר בקנה מידה גדול – מתקפת סייבר אשר אילצה את מפלגת האופוזיציה להשבית באופן זמני חלקים מתשתית ה- IT שלה. ראש סוכנות האיחוד האירופי לאבטחת סייבר (ENISA), אמר בשבוע שעבר לתקשורת כי מתקפות הסייבר הוכפלו מהרבעון האחרון של 2023 ביחס לרבעון הראשון של השנה וציין כי: "זהו חלק מהתוקפנות הרוסית המופנית כלפי אוקראינה, אבל דיגיטלית גם כלפי חלקים נרחבים באירופה".
גורמי אכיפת החוק מסרו כי הם חוקרים את מתקפת הסייבר ופועלים למניעת נזק נוסף, מבלי לציין את היקף המתקפה או את החשודים בביצועה. "האופן שבו בוצעה מתקפת הסייבר מצביע על האקרים מקצועיים מאד", אמר דובר המפלגה לסכונות הידיעות רויטרס. משרד הפנים הגרמני אמר כי יזהיר את כל הצדדים בבונדסטאג הגרמני מפני מתקפות סייבר וכן, כי הרשויות הגבירו את כל אמצעי ההגנה מפני איומים דיגיטליים.
מוקדם יותר החודש האשימה ממשלת גרמניה את מוסקבה בשורה של מתקפות סייבר על מחוקקים מהמפלגה הסוציאל דמוקרטית בשנת 2023, כולל מתקפות סייבר נגד הקנצלר אולף שולץ. "אנחנו יכולים לייחס את מתקפת הסייבר הזו לקבוצה בשם APT28, המנוהלת על ידי שירות הביון הצבאי של רוסיה", אמרה במסיבת עיתונאים שרת החוץ – אנאלנה בארבוק.