לפי סקר עולמי 56% מהמכללות שילמו כופר כדי לקבל בחזרה את המידע שלהן

סקר עולמי אשר כלל 200 מוסדות להשכלה גבוהה מצא כי מכללות הצליחו לשחזר את הנתונים שלהן לאחר מתקפות כופרה. הסקר שפורסם בשבוע שעבר על ידי חברת אבטחת הסייבר הבריטית Sophos, דיווח כי שיעורי מתקפות הכופרה עולים בקרב מוסדות להשכלה גבוהה, כאשר 44% מהנשאלים דיווחו על מתקפות ב- 2021, 64% דיווחו על מתקפות ב- 2022, ו- 79% דיווחו על מתקפות השנה.

מבין המכללות שהותקפו, ל- 73% הוצפנו הנתונים שלהן על ידי פושעי סייבר, 25% הפסיקו את מתקפת הסייבר לפני שהנתונים הוצפנו וב- 1% לא הוצפנו הנתונים אך עדיין הוחזקו ככופר. המשיבים בסקר דיווחו על שימוש בשיטות שונות לשחזור נתונים שנגנבו על ידי פושעי סייבר, כאשר 63% אמרו שהם השתמשו בגיבויים כדי לשחזר נתונים ו- 56% אמרו שהם שילמו כופר כדי לקבל את הנתונים שלהם בחזרה.

העלות הממוצעת של שחזור נתונים ב- 2023 הייתה 1.06 מיליון דולר בקרב מוסדות ההשכלה הגבוהה – ירידה לעומת השנה שעברה שבה דיווחו מוסדות להשכלה גבוהה על הוצאה של 1.42 מיליון דולר על שחזור נתונים. ממצא זה מצביע על כך שארגוני ההשכלה הגבוהה משתפרים בהתאוששות ממתקפות כופרה וזאת, בעלות נמוכה יותר על אף שדרישות הכופר גדלות עם הזמן.

לעומת זאת, מוסדות ששילמו תביעות כופר כדי לשחזר את הנתונים שלהם הוציאו 1.31 מיליון דולר על שחזור נתונים, בהשוואה ל- 980,000 דולר שהוציאו מוסדות שהסתמכו באופן בלעדי על שימוש בגיבויים כדי לשחזר גישה לנתונים.

למקור הידיעה ולקריאה נוספת

לפי סקר עולמי 56% מהמכללות שילמו כופר כדי לקבל בחזרה את המידע שלהן
דילוג לתוכן