אתר bleepingcomputer.com מדווח כי רשת סחיטת סייבר סקס בינלאומית נחשפה ופורקה בעקבות חקירה משותפת של מחלקת פשעי הסייבר באינטרפול עם משטרת סינגפור והונג קונג. Sextortion – סחיטה באיומים היא סוג של סחיטה דיגיטלית שבה כופים הפושעים על קורבנותיהם או מרמים אותם במטרה לשתף סרטונים או תמונות שישמשו מאוחר יותר לסחיטה. האקרים העומדים מאחורי סחיטות סייבר סקס ידועים גם כמפיצי זנים שונים של נוזקות באמצעות הודעות דיוג במטרה לגנוב מידע אישי ועד כופרה. כאשר משיגים פושעי סייבר גישה להיבטים האינטימיים ביותר של אדם ומשתמשים במידע הזה נגדו כדי לסחוט ממנו סכומי כסף אדירים, זה סיוט של כל אחד – והחלק המפחיד ביותר הוא שכל אחד עלול ליפול קורבן לפשע מסוג זה.
האינטרפול מפרסם כי 12 חשודים שנחשבו כחברי ליבה של ארגון פשע נעצרו ביולי ואוגוסט לאחר שחוקרים גילו שהם ביקשו מקורבנות פוטנציאליים להוריד אפליקציה זדונית לנייד באמצעות פלטפורמות סקס והיכרויות מקוונות כדי להשתתף בצ'אטים בעירום. הקורבנות לא ידעו שהאפליקציה הזו נועדה לגנוב את התוכן של רשימות אנשי הקשר בטלפונים שלהם – בה ישתמשו פושעי הסייבר כדי לסחוט את הקורבנות, תוך איומים לשתף את סרטוני העירום שלהם עם קרובי משפחה וחברים. כדי להפחיד עוד יותר את הקורבנות שלהם, איימו אנשי הרשת שהם ישיגו גישה לרשתות החברתיות ולאנשי הקשר של הקורבנות וישלחו את התמונות והסרטונים המיניים למשפחותיהם ולחבריהם.
ריימונד לאם צ'וק הו, ראש לשכת אבטחת הסייבר והפשיעה הטכנולוגית של משטרת הונג קונג הכריז על ביצוע חקירה פרואקטיבית וניתוח מעמיק של שרת המארח את האפליקציה הזדונית, אשר יחד עם המאמצים המשותפים של של האינטרפול באירופה ובסינגפור איפשרה לזהות ולאתר אנשים הקשורים לסינדיקט הפלילי. ההכרזה מגיעה לאחר שהאינטרפול פתח בקמפיין מודעות שנועד להזהיר את משתמשי האינטרנט מפני עלייה בולטת באיומי סחיטה דיגיטליים על בסיס סקס, כופרה והתקפות מניעת שירות מבוזרות (DDoS). בקמפיין האינטרפול מודגש כי לחיצה אחת בלבד על קישור לא מאומת או שליחת תמונה או סרטון אינטימי למישהו – יכולים לגרום לכל אדם ליפול קורבן לפשעי סייבר.
יצויין כי ה- FBI הזהיר לפני כשנה על עלייה מסיבית בתלונות על סחיטות סייבר סקס מאז תחילת 2021 – פשיעה שהוחמרה על ידי מגיפת הקורונה. ה- FBI ייעץ באותה תקופה לקורבנות פוטנציאליים להגן על עצמם מניסיונות סחיטה: לא לשלוח תמונות אינטימיות לאף אחד – לא משנה מי הם או מי הם אומרים שהם; לא לפתוח קבצים מאנשים בלתי מוכרים – נוזקות יכולות לגשת למידע פרטי, לתמונות ולאנשי קשר וכן לשלוט במצלמת האינטרנט ובמיקרופון ללא ידיעת בעלי המחשב; לכבות מכשירים אלקורטניים ומצלמות אינטרנט כאשר אינן בשימוש. האקרים הפועלים לסחיטת קורבנותיהם סומכים לפעמים על כך שהקורבנות ירגישו יותר מדי בושה כדי להתלונן למשטרה, אבל דיווח על פשעים אלה הוא לעתים קרובות הצעד הראשון להבאת פושעים אלה לדין.
לחצו כאן למאמר המקור ולקריאה נוספת
כך תשמרו על העסק שלכם מכופרה בשלושה צעדים! מעוניינים שנספק לכם פתרון כנגד כופרה? צרו איתנו קשר עוד היום!