בסוף השבוע התמודדו האיים המלדיביים עם מתקפת סייבר אשר גרמה לאי זמינות האתרים הרשמיים של משרד הנשיא, משרד החוץ ומשרד התיירות. משתמשים שניסו לגשת לאתרים אלו נתקלו בשיבושים במשך מספר שעות במוצאי שבת. לפי השמועות, קשורה מתקפת הסייבר על אתרי האינטרנט של ממשלת המלדיביים, לאירוע שנערך לאחרונה בו שלושה שרי המלדיביים – מריאם שיונה, מלשה וחסן זיהן גינו את ראש ממשלת הודו – נרנדרה מודי.
לאחר הכרה במתקפת הסייבר באתרי האינטרנט של האיים המלדיביים, פרסם משרד הנשיא הצהרה ברשתות החברתיות, בה ייחס את זמן ההשבתה של אתרי הממשל ל"בעיות טכניות". המרכז הלאומי לטכנולוגיית מידע (NCIT) וגופים רלוונטיים אחרים פעלו במרץ כדי לשחזר את הפונקציונליות של אתרי האינטרנט הממשלתיים. בציוץ מלשכת הנשיא נכתב: "שימו לב שאתר משרד הנשיא עומד כעת בפני הפרעה טכנית בלתי צפויה. NCIT וגופים רלוונטיים אחרים עובדים על פתרון ואנו מתנצלים על אי הנוחות. תודה על ההבנה והסבלנות".
תקרית מתקפת הסייבר במלדיביים התרחשה בתוך הקשר רחב יותר של מתחים דיפלומטיים, כאשר לפי הדיווחים הושעו שלושה שרים מלדיביים בשל דבריהם על ראש ממשלת הודו – נרנדרה מודי. בתגובה פרסמה ממשלת המלדיביים הצהרה נחרצת המדגישה את הצורך במימוש דמוקרטי ואחראי של חופש הביטוי. נשיא המלדיביים לשעבר – מוחמד נאשיד, גינה את דברי הגנאי והפציר בממשלה להתרחק מהערות כאלו, תוך שימת דגש על החשיבות של שמירה על יחסים חיוביים עם שותפים בינלאומיים.
בזמן שהתרחשה מתקפת הסייבר על אתרי האינטרנט של ממשלת המלדיביים, התעוררו ספקולציות בפלטפורמות מקוונות שונות בנוגע למניעיה. חלק שיערו שייתכן כי האקרים סינים כיוונו לאתרי המלדיביים כדי להכפיש את הודו, מה שמרמז על קשר למתחים הדיפלומטיים. עם זאת, חשוב לציין שלטענות כאלו לא נמצאו ראיות קונקרטיות.
במקביל להמשך חקירות המתקפה צפויה ממשלת המלדיביים לנקוט בצעדים לחיזוק תשתית אבטחת הסייבר שלה כדי למנוע מתקפות סייבר עתידיות.