גיליון אלקטרוני המכיל מידע אודות שוטרי משטרת צפון אירלנד פורסם בטעות באינטרנט, דבר העלול לסכן את שלומם של השוטרים בייחוד לאור הפוליטיקה הפכפכה של האזור. דלף המידע כלל גיליון אלקטרוני המפרט את שמות המשפחה וראשי התיבות של כל השוטרים בשירות המשטרה של צפון אירלנד (PSNI), בתוספת אנשי צוות אזרחיים. בגיליון רשומים דגרות השוטרים, המיקום והמחלקה שבה הם עובדים, אך לא נכלל מידע אישי אחר כגון כתובות מגורים.
בהצהרה רשמית אמר ה- PSNI כי דלף המידע נבע ממידע שנכלל בטעות בתגובה לבקשת חופש מידע (FoI) והוסר במהירות, אך נראה שהשירות אינו יודע אם בוצעה גישה למידע בגיליון האלקטרוני בזמן שהיה חשוף באינטרנט: "למרות שהמידע היה זמין כתוצאה מהשגיאה שלנו, כל מי שכן ניגש למידע לפני שהוא הוסר אחראי למה שהוא יעשה איתו לאחר מכן. חשוב שהנתונים הללו יימחקו מיד על ידי מי שניגש אליהם", אמר עוזר השוטר הראשי כריס טוד – הממונה הבכיר על סיכוני המידע של ה- PSNI. מה- PSNI נמסר כי הועברה הודעה ראשונית ללשכת נציב המידע לגבי דלף המידע וכי מתקיימת חקירה של הנסיבות סביב פרסום הנתונים: "העניין נחקר במלואו והוטל פיקוח על החקירה וההשלכות. דלף המידע נבדק באופן אקטיבי כדי לזהות בעיות אבטחת סייבר כלשהן", אמר כריס טוד.
לפי העיתון The Guardian היה המידע גלוי לציבור במשך שעתיים וחצי עד שלוש. מספר דיווחים בחדשות טוענים שחלק מהפרטים כבר שותפו ברשתות חברתיות.
זוהי תקרית הנתונים המשמעותית השניה שבה מעורב גוף ציבורי בולט בבריטניה לאחר מתקפת הסייבר על ועדת הבחירות. התקרית מעלה שאלות לגבי מידת הרצינות של אבטחת המידע במשטרת צפון אירלנד. ישנם הבדלים בין שני האירועים כמובן, שכן לתשתית ועדת הבחירות חדר האקר, ככל הנראה מדינה עוינת, בעוד שפרצת הנתונים של PSNI נבעה מחשיפה לא מכוונת של מידע רגיש על ידי הארגון עצמו.
לטעות של ה- PSNI עלולות להיות השלכות חמורות, שכן המשטרה בצפון אירלנד עדיין מתמודדת עם איומים מצד קיצונים בשני צדי הפער העדתי באזור, למרות החתימה על הסכם יום שישי הטוב לפני 25 שנים. בהצהרה כינה את התקרית יו"ר פדרציית המשטרה של צפון אירלנד – ליאם קלי, "הפרת פרופורציות מונומנטליות" ואמר כי נדרשת כעת חקירה דחופה: "יש לנו מזל שהגיליון האלקטרוני של PSNI לא הכיל כתובות מגורים של קצינים וצוות, אחרת היינו עומדים בפני אסון", אמר קלי והוסיף: "יש לטפל בדחיפות בפיקוח על הנהלים וברור שנדרשים אמצעי הגנה חדשים כדי למנוע הישנות מצב זה אי פעם".
ריצ'רד פורסט – המנהל המשפטי של יחידת המשפט הבריטית Hayes Connor, אמר שהוא מודאג מהאופן בו דלף מידע בסדר גודל כזה יכול להתרחש בתוך מערכת המשפט: "רוב מקרי דלף המידע שאנו רואים נובעים מטעויות אנוש. מקרה זה אינו שונה, מה שמדגיש את הצורך המכריע בהכשרה איכותית של הצוותים אודות אופן הטיפול בנתונים אישיים כדי למנוע סיכונים כאלו".