משרד ה- FBI בדנבר מזהיר מפני מספר גדל והולך של אתרי אינטרנט מזויפים המציעים שירותי המרת קבצים בחינם. במקום להמיר קבצים, הכלים המקוונים הללו למעשה טוענים נוזקות על מחשבי הקורבנות. ה- FBI הזהיר במיוחד מפני נוזקות המובילות למתקפות כופרה, אולם קיימים גם אתרים דומים המתקינים חוטפי דפדפן, תוכנות פרסום ונוזקות אחרות.
פושעי סייבר מציעים כל סוג של המרת קבצים פופולרית כדי למשוך קורבנות, כאשר הנפוצים ביותר הינם ממירי doc לקבצי pdf ולהיפך. ישנם גם אתרים המציעים לשלב מספר תמונות לקובץ pdf אחד. זה לא שממירי הקבצים האלו לא עובדים. בדרך כלל, הם יעשו את העבודה והקורבן לא יחשוב על זה יותר. הקורבנות עשויים אפילו להמליץ על ממיר הקבצים לחבר או לעמית לעבודה. אבל ברקע, החביאה מערכת המחשוב שלהם נוזקה בקובץ שהם הורידו – נוזקה המסוגלת לאסוף מידע מהמכשיר המושפע כמו: מידע מזהה אישי כולל מספרי זהות, מידע פיננסי כמו אישורים בנקאיים וארנקי קריפטו, סיסמאות ואסימוני הפעלה שיכולים לאפשר לפושעי סייבר לעקוף אימות רב-גורמי (MFA) וכן, כתובות אימייל.
ישנם מספר תרחישים אפשריים בהם משתמשים פושעי הסייבר: הם ממליצים לקורבן להוריד כלי למחשב שלו כדי לבצע את ההמרה – זוהי הנוזקה בפועל; ייתכן שימליצו לקורבן להתקין תוסף דפדפן שבו יוכל להשתמש בהמשך – הרחבות אלו הן לרוב חוטפי דפדפן ותוכנות פרסום; בתרחיש המתוחכם ביותר, הקובץ המומר מכיל קוד נוזקה אשר מוריד ומתקין גנב מידע וכל מי שיפתח אותו ידביק את המחשב שלו. חשוב להבין כי על ידי שימוש באחד מהממירים המקוונים הללו, עלול להוביל למתקפת כופרה, או לאפשר לפושעי הסייבר לגנוב את המידע או הזהות של הקורבן.
הסוכן המיוחד האחראי של ה- FBI בדנוור – מארק מיכאלק, אמר: "הדרך הטובה ביותר לסכל את פעילות פושעי הסייבר היא לחנך אנשים כדי שלא יפלו קורבן מלכתחילה." כמו כן, התקנת תוסף דפדפן החוסם אתרים זדוניים, עשויה לעזור להגנה פעילה נגד נוזקות במערכת המחשוב.