מהנדסי אבטחת סייבר מתכוננים למשחקים האולימפיים הקרובים בפריז בירת צרפת, אשר צופה עליה במתקפות סייבר במהלך האולימפיאדה, במיוחד מצד רוסיה. מהנדסי אבטחת סייבר חקרו וניתחו את החוזקות, הטקטיקות והחולשות של האקרים פוטנציאליים והם מדגישים כי איומי הסייבר הינם מגוונים, החל ממתקפות סייבר של בני נוער וכנופיות כופרה ועד להאקרים צבאיים רוסים בעלי רקורד של מתקפות סייבר המאיימות לשתק את מערכות ה- IT החיוניות לאולימפיאדה.
בניגוד ל- 10,500 המתחרים האולימפיים שיתכנסו ביולי בבירת צרפת, מקווים מהנדסי אבטחת הסייבר שמאחורי המשחקים להישאר מחוץ לאור הזרקורים. עבורם, המקבילה למדליה תהיה לעבור את האולימפיאדה והפראלימפיאדה ללא תקרית סייבר משמעותית: "החלום שלי לאולימפיאדה הוא שלא ידברו על טכנולוגיה ואבטחת סייבר", אמר ג'רמי קוטור העומד בראש מרכז אבטחת הסייבר של מארגני משחקי פריז.
העבודה של איתור, ניתוח ותגובה לאיומי סייבר היא כל כך רגישה וקריטית להצלחת המשחקים, שמארגני אירועים שומרים בסוד את מיקומה של מערכת העצבים המרכזית של אבטחת הסייבר. בעוד שהאחראים להדיפת מתקפות סייבר במהלך התחרות לא יחשפו פרטים רבים אודות עבודתם, אין להם ספק שהאקרים יעסיקו אותם בקיץ הקרוב. היעדים אינם מוגבלים למשחקים עצמם אלא גם לתשתית חיונית, כגון רשתות תחבורה או שרשראות אספקה.
חשוב להבין כי יכול להיות קשה להבחין בין האקטיביסט לבין פושע סייבר בחסות מדינה עויינת. בין פושעי הסייבר המאיימים ביותר נמצאות מדינות שאולי תרצנה להביך את צרפת ולגבות עלויות ממנה ומהוועד האולימפי הבינלאומי, באמצעות פריצות סייבר. רוסיה הוזכרה כגורם לדאגה על רקע המלחמה המתמשכת בין רוסיה לאוקראינה והמארגנים האולימפיים אסרו על רוסיה להתחרות באירועי נבחרת במשחקי פריז. הם יאפשרו רק למספר רוסים בודדים להתחרות כנייטרלים.
וינסנט סטרובל העומד בראש סוכנות אבטחת הסייבר הלאומית של צרפת (ANSSI), הגדיר את רמת איומי הסייבר העומדת בפני האולימפיאדה כחסרת תקדים: "תהיינה מתקפות סייבר במהלך המשחקים והפראלימפיים", אמר בשבוע שעבר והוסיף: "חלקן לא תהיינה רציניות וחלקן תהיינה רציניות אולם לא תשפענה על המשחקים. יחד עם זאת, תיתכנה מתקפות סייבר רציניות העלולות להשפיע על המשחקים". סטרובל אמר ש- ANSSI התאמנה בגדול ויותר מאי פעם וציין: "אני חושב שהצלחנו להישאר צעד לפני פושעי הסייבר". לדבריו, בעוד שרוסיה מבצעת מתקפות סייבר נגד צרפת באופן חוזר, אין טעם להתמקד באיום אחד והסוכנות ערוכה לכל התרחישים.
יש לציין כי יחידה אגרסיבית במיוחד של סוכנות הביון הצבאית הרוסית GRU המכונה 'תולעת חול', מואשמת על ידי מדינות מערביות בשימוש בנוזקה המכונה 'המשחתת אולימפית' אשר שיבשה את טקס הפתיחה של משחקי החורף 2018 בפיונגצ'אנג בדרום קוריאה. זו אותה יחידה שהואשמה במה שנקרא 'מתקפות מגב' (מתקפות מחיקה מאסיבית של מידע ונתונים) על רשת החשמל של אוקראינה ובנגיף NotPetya 2017, אשר גרמו לנזק של למעלה מ- 9 מיליארד יורו ברחבי העולם. צוותי אבטחת הסייבר של פריז ביקשו ללמוד מההתנסויות הללו והתייעצו עם טכנאים שעבדו גם בפיונגצ'אנג.