עמידות בפני מתקפות כופרה מפחיתה תביעות ביטוח סייבר

לפי דוח חדש של ספקית פתרונות הגיבוי הבריטית Databarracks, יותר ארגונים מתמיד נרשמים לביטוח סייבר ובכל זאת צונח מספר התביעות. בדו"ח Data Health Check לשנת 2024, מצאה החברה כי 66% מהארגונים בבריטניה דיווחו על ביטוח סייבר ב- 2024, עלייה מ- 51% ב- 2022 ו- 57% ב- 2023. עם זאת, ירד שיעור הארגונים המגישים תביעות ביטוח סייבר מ- 58% ב- 2022 ל- 36% ב- 2024. גם שיעור תביעות הפיצויים הפיננסיים ירד, כאשר תביעות של מעל מיליון ליש"ט (1.3 מיליון דולר) ירדו מ- 48% ל- 16% בלבד ב- 2024. Data Health Check של Databarracks הינו סקר שנתי בקרב 500 מנהלי IT בבריטניה.

מתקפות סייבר המשיכו לזרוע הרס בארגונים והן הגורם המוביל להשבתת מערכות מחשוב (24%) ואובדן מידע (46%) ב- 2024. עם זאת, דו"ח Databarracks גם מראה שארגונים עמידים יותר מאי פעם, במיוחד בגלל שהם מוכנים להגיב היטב למתקפות סייבר. לדוגמה, 82% מהארגונים אמרו שיש להם תוכנית המשכיות עסקית ב- 2024, 57% דיווחו שהתוכנית שלהם מעודכנת. בשנת 2023, רק 73% מהנשאלים טענו שיש להם תוכנית כזו ורק 49% אמרו שהיא מעודכנת. בנוסף, לשלושה רבעים מהארגונים קיים פתרון לשמירה על הגיבויים שלהם. נתון זה מלמד על יעילות, מכיוון ש- 54% מהארגונים הצליחו לשחזר את המערכות שלהם מגיבויים ולא היו צריכים לשלם את דמי הכופר בתגובה למתקפת כופרה. "בשנים קודמות, רוב הארגונים בחרו לשלם את דמי הכופר במקרה של מתקפת כופרה", נכתב בדו"ח.

לפי Databarracks, מוכנות טובה יותר זו היא הגורם לירידה בתביעות ביטוח סייבר. ג'יימס ווטס – מנכ"ל ב- Databarracks, שיבח גם הוא את השינויים האחרונים בכיסוי ביטוח הסייבר, שלדבריו דחף ארגונים להעלות את רף הגנות הסייבר שלהם: "כפי ש- Data Health Check שלנו גילה בשנה שעברה, עלו מחירי ביטוח הסייבר משמעותית והוחמרו הדרישות לקבלת כיסוי. התוצאה הייתה שרף המוכנות הועלה. לשינוי הזה הייתה השפעה טובה מאד על חוסנם של העסקים." ווטס טען שבניגוד לאמונה הרווחת, פוליסות ביטוח סייבר אינן משמשות כתמריץ לארגונים לשלם את דמי הכופר המקרה של מתקפת כופרה, אלא מעודדות ארגונים שנפלו קורבן למתקפת כופרה להקשיח את הגנת הסייבר שלהם.

למקור הידיעה ולקריאה נוספת

 

עמידות בפני מתקפות כופרה מפחיתה תביעות ביטוח סייבר
דילוג לתוכן