מתקפת סייבר בקנה מידה גדול שמקורה מחוץ לגבולות סלובקיה פגעה במערכת המידע של משרד הגיאודזיה, הקרטוגרפיה והמקרקעין של הרפובליקה הסלובקית. כל מערכות המחשוב של המשרד הושבתו כתוצאה ממתקפת הסייבר. במסיבת עיתונאים ב- 10 בינואר אמר שר החקלאות – ריצ'רד טאקץ', כי קיים חשד שמקור מתקפת הסייבר הינו באוקראינה. בשיחה עם אנשי אתר Infosecurity אמרה מומחית סייבר מסלובקיה – פבלינה פבלובה, כי בעוד שממשלת סלובקיה עושה פוליטיזציה של המתקפה, התאוששות מהירה של מערכות המחשוב היא הדאגה המרכזית של האזרחים כרגע.
דווח כי פושעי הסייבר אשר הפעילו את המתקפה דורשים כופר בן שבע ספרות בדולרים לשחזור מערכות המחשוב ולמתן גישה למידע שהוצפן. מזכיר המדינה של משרד ההשקעות, הפיתוח האזורי והאינפורמציה – איבן איבנצ'ין, אמר במהלך מסיבת העיתונאים כי כל המידע מגובה ואין סיכון לשינויים או הונאה של נתוני הבעלות על קרקעות.
במהלך מסיבת העיתונאים תיאר טקאץ' את מתקפת הסייבר כגדולה בתולדות סלובקיה. לפי הדיווחים הושבתו מתקנים שונים התלויים בנתוני רישום המקרקעין. לדברי פבלובה: "ההשפעות כבר מורגשות בקרב האזרחים. מתקפת הכופרה שיבשה את עבודתן של עיריות ואת פעילות כל מי שתלוי בנתוני רישום המקרקעין כדי לספק שירותים ציבוריים. שווקי הנדל"ן והמשכנתאות משותקים, עסקאות נכסים נתקעות, רכישות מתעכבות וחלק מהשירותים הציבוריים הקשורים כמו הוצאת היתרי חניה בברטיסלבה, הפכו לבלתי נגישים." יש לציין כי פבלובה עדכנה את הפרלמנט האירופי ב- 2024 על האופן שבו היו משרדים ציבוריים בין היעדים העיקריים למתקפות סייבר נגד תשתיות קריטיות, שהתגברו מאז פרוץ המלחמה באוקראינה: "מתקפות סייבר המכוונת נגד תשתיות אזרחיות קריטיות החיוניות לאוכלוסיות שינו באופן עמוק את הסביבה הביטחונית, כולל מעבר לגבולות רוסיה ואוקראינה."
לחצו כאן למקור הידיעה ולקריאה נוספת