שני מיליון בריטים נפלו קורבנות להונאות זהות פיננסית

על פי דו"ח ההונאה, הזהות והבנקאות הדיגיטלית החדש של חברת ניתוח המידע FICO – בשנת 2023 לקרוב לשני מיליון בריטים נגנבה הזהות ונעשה בה שימוש על ידי פושעי סייבר לפתיחת חשבונות פיננסיים. החברה מצאה כי 4.3% מהמשיבים חוו שימוש לרעה בזהותם בדרך זו, נתון המסתכם בכ- 1.9 מיליון אנשים מאוכלוסיית בריטניה הבוגרת. נתון זה מייצג ירידה משנת 2022, בה 7.7% מהנשאלים דיווחו שנפלו קורבן לגניבת זהות למטרת פתיחת חשבונות פיננסיים אולם עם זאת, 5.4% נוספים מהנשאלים חושבים שסביר שהזהות הגנובה שלהם שימשה לפתיחת חשבון פיננסי.

שרה רתרפורד – מנהלת בכירה בחברת FICO, ציינה כי שיעור האנשים שנפלו קורבן לשימוש לרעה בזהות עשוי להיות גבוה בהרבה: "חשוב גם לציין שהנתונים שלנו רק מצביעים על מי שיודע שזהותו הגנובה שימשה להונאה כספית. רוב האנשים לא מגלים מיד הונאה בשמם – אם בכלל.

לפי המחקר, סוג זה של הונאה היה הפשע הפיננסי שהדאיג הכי הרבה את אזרחי בריטניה (30%). לאחר מכן, פשעי גניבת כרטיסי אשראי (24%) ולבסוף השתלטות על חשבון הבנק (20%). מחקר FICO הצביע על כך שלאמצעי הגנה חזקים מפני הונאה פיננסית יכולים להיות יתרונות מסחריים גדולים עבור ארגונים פיננסיים: כשליש (34%) מהמשיבים דירגו הגנה טובה מפני הונאה פיננסית בתור השיקול העיקרי שלהם בבחירת ספק חשבון בנק, בעוד של- 73% היה שיקול זה בין שלושת השיקולים המובילים. עם זאת, בערך אחד מכל חמישה (18%) אמר שהם ינטשו תהליך פתיחת חשבון בנק במידה ובדיקות הזהות קשות מדי או גוזלות זמן, מה שמראה שחברות שירותים פיננסיים צריכות למצוא את האיזון הנכון בין אבטחה וקלות שירות. באופן מעודד, ביומטריה הייתה בחירת אימות מועדפת, כאשר 87% ציינו שהיא מספקת אבטחה מעולה. סריקת טביעות אצבע הייתה השיטה הביומטרית הפופולרית ביותר, כאשר ל- 38% הייתה העדפה לשימוש באפשרות זאת, לאחר מכן סריקת פנים (34%) וסריקת קשתית (25%). רק 17% מאמינים ששם משתמש וסיסמה מספקים הגנה מצוינת.

למקור הידיעה ולקריאה נוספת

שני מיליון בריטים נפלו קורבנות להונאות זהות פיננסית
דילוג לתוכן