הוותיקן מוריד את אתר האינטרנט על רקע ניסיונות פריצה של האקרים

בשבוע שעבר נאצץ הוותיקן להסיר את אתר האינטרנט הראשי שלו vatican.va ועד מהרה הודה שהוא זיהה ניסיונות האקרים לפרוץ אליו. האתר היה מושבת בימים רביעי וחמישי בשבוע שעבר אך חזר שוב לפעילות ביום שישי בבוקר. עם זאת, ניסיונות של אנשי אתר Cybernews לגשת לגרסה הלטינית של vatican.va נתקלו בהודעות שגיאה 404.

לא ברור מי הם ההאקרים האחראים למתקפת הסייבר, אם כי קיים תקדים לכנופיות האקרים המכוונות לוותיקן בגלל הצהרות של האפיפיור פרנציסקוס. האקר טורקי פרץ לאתר האינטרנט של הכס הקדוש לאחר שהאפיפיור כינה בשם רצח עם את ההרג ההמוני של ארמנים על ידי טורקים ב-1915. עם זאת, ייתכן שזאת פעילות של האקרים רוסים היות ומתקפת הסייבר הגיעה יום לאחר שפוליטיקאים רוסים מתחו ביקורת על האפיפיור פרנציסקוס בעקבות דבריו על פלישת רוסיה לאוקראינה בראיון שנערך לאחרונה למגזין ישועי. האפיפיור דיבר על שני מיעוטים אתניים רוסים – צ'צ'נים ובוריאטי – כאכזריים בצורה יוצאת דופן: "באופן כללי, האכזריים ביותר הם אולי אלו שהם מרוסיה אך אינם מהמסורת הרוסית, כמו הצ'צ'נים, הבוריאטים ודומיהם", אמר האפיפיור פרנציסקוס. לאחר מתקפת הסייבר, האשים בטוויטר אנדריי יוראש – שגריר אוקראינה בוותיקן, את רוסיה בביצוע המתקפה. לפושעי סייבר מרוסיה יש היסטוריה של התמקדות בישויות קתוליות. בשנת 2018 הופיעו דיווחים על כך שהאקרים רוסים חדרו לתיבות הדואר הנכנס של מנהיגים אורתודוקסיים, קתולים ושאר מנהיגי דת הקשורים לאוקראינה.

יש לציין כי האתר הראשי של הוותיקן די מיושן ועובדה זו משכה האקרים אחרים בעבר. לדוגמה, בשנת 2012, הוריד הסניף האיטלקי של ההאקרים האקטיביסטים אנונימוס את אתר הוותיקן בשיטת פריצה של ​​DDOS – מניעת שירות (האתר הוצף באופן מלאכותי בתעבורה כבדה בניסיון להעמיס עליו ולהפיל אותו). בשנת 2020, Insikt Group – זרוע מחקר מודיעין האיומים של Recorded Future – חברת אבטחת סייבר אמריקאית, אמרה בדו"ח שהאקרים בחסות סין כיוונו לרשתות מחשבים של הוותיקן במה שהיה אז ניסיון לתת לסין יתרון במשא ומתן על פני עסקה זמנית עם הכס הקדוש.

למקור הידיעה ולקריאה נוספת

הוותיקן מוריד את אתר האינטרנט שלו על רקע ניסיונות פריצה של האקרים
דילוג לתוכן