חברת אבטחת הסייבר ESET קוראת למשתמשי Windows 10 לשדרג ל- Windows 11 או לינוקס כדי למנוע מחדלי אבטחה חמורים, שכן מערכת ההפעלה Windows 10 מתקרבת לסיום תקופת התמיכה בה באוקטובר 2025. "אנו ממליצים בחום לכל המשתמשים לא להמתין עד אוקטובר, אלא לעבור ל- Windows 11 באופן מיידי או לבחור מערכת הפעלה חלופית אם לא ניתן לעדכן את מערכת המחשוב למערכת ההפעלה העדכנית ביותר של Windows. אחרת, חושפים את עצמם המשתמשים לסיכוני אבטחה ניכרים וגורמים לעצמם להיות פגיעים למתקפות סייבר מסוכנות ולאובדן מידע."
ב- 14 באוקטובר 2025, לא תקבל עוד Windows 10 עדכוני אבטחה בחינם עבור מערכת ההפעלה, אלא אם ירכשו בעלי מערכת ההפעלה עדכוני אבטחה מורחבים. משמעות הדבר היא שמשתמשי Windows 10 יהיו בסיכון לכל פגיעות אבטחה חדשה שתתגלה, מה שעלול להוביל לפרצות משמעותיות ולהפצת נוזקות.
לפי ESET, כ- 32 מיליון מחשבים בגרמניה מריצים Windows 10, מה שהופך את מערכת ההפעלה הזו לכ- 65 אחוז מכלל המכשירים במשקי הבית. לעומת זאת, פועלת Windows 11 על רק 33% מהמכשירים הגרמניים, שהם כ- 16.5 מיליון מכשירים. StatCounter מגבים את הנתונים הללו ומדווחים כי נכון לדצמבר 2024, כמעט 63% מכלל משתמשי Windows ברחבי העולם משתמשים ב- Windows 10, לעומת כ- 34% שמשתמשים ב- Windows 11. גיימרים נוטים להיות בחוד החנית של החומרה ובדרך כלל משדרגים את הרכיבים והמכשירים שלהם כדי לשחק במשחקים העדכניים. מצד שני, עסקים וצרכנים אחרים נוטים לפגר, מאחר שהמחשבים הישנים שלהם עדיין פועלים היטב והם עדיין לא גילו צורך ממשי בשדרוג.
יש לציין כי משתמשי Windows 10 רבים מהססים לשדרג ל- Windows 11 בגלל היעדר תכונות פופולריות במערכת ההפעלה החדשה, בעיות ביצועים ודרישת החומרה של TPM (Trusted Platform Module), אשר מונעת מחלק מהמכשירים הישנים לבצע את השדרוג. מיקרוסופט הצהירה לאחרונה שדרישת Windows 11 TPM לא ניתנת למשא ומתן מכיוון שהיא מפעילה תכונות אבטחה רבות, כגון האופן שבו מערכת ההפעלה מאחסנת מפתחות הצפנה ומגינה על אישורים וכן, מכיוון שהיא משולבת עם אתחול מאובטח ו- Windows Hello for Business.
עבור מי שאינם יכולים לשדרג את המחשבים שלהם ל- Windows 10, מציעה מיקרוסופט עדכוני אבטחה מורחבים לעסקים ולצרכנים. עם זאת, הם לא זולים.