ניסיון לפרוץ למערכת אזעקת הרקטות בישראל הינו סיבה לדאגה רצינית לגבי איראן. ההתפארות של ההאקרים לגבי הצלחתם אולי מופרכת, אבל המטרה שלהם להרחיק אזרחים ישראלים ממקלטים, מראה את המטרות הקטלניות של לוחמת הסייבר האיראנית שככל הנראה מגובה בידע רוסי.
על פי הודעות טלגרם שראו בטיימס אוף ישראל, האקרים שככל הנראה קשורים לרוסיה ולאיראן, ביצעו החודש ניסיונות כושלים לחבל ביישומי התרעה על רקטות במהלך מתקפות טרוריסטים עזתיים. הניסיון להשבית את רשת האזהרה המוקדמת מצילת חיים על ידי מי שקוראים לעצמם Anonymous Sudan וקולקטיב פריצה איראני המכונה Asa Musa – Persian for Moses Staff, הצליח רק להעביר מספר אתרים למצב לא מקוון באופן זמני, מבלי להשפיע על המנגנון הרשמי המתריע בפני ישראלים על מתקפות טילים נכנסות באמצעות אזעקה והתראה טלפונית.
עם זאת, מדגים ניסיון זה איום הולך וגובר על ישראל ממה שנראה כשיתוף פעולה בין האקרים לטרוריסטים פלסטינים, כאשר טביעות האצבעות של טהראן ניכרות הן על המקלדות והן על משגרי הרקטות: "יהיו רקטות ומתקפות סייבר בו-זמנית", נאמר לבעלים של אפליקציית אזהרת הרקטות Cumta על ידי אדם הטוען שהוא האקר המקושר לאיראן.
עם התפרצות הטרור מעזה בשבוע שעבר, המשיכו האקרים להתפאר ביכולת לפגוע בתשתית ההגנה האזרחית של ישראל. למרות שהאסטרטגיה של שרתים מכריעים המארחים אתרים ממשלתיים ואפליקציות של צד שלישי לא צפויה להינזק במידה רבה, עדיין קיימת סיבה לדאגה. ביום שבת קיבלו תושבי גדרה אזהרות התרעה שגויות על רקטות בטלפונים שלהם, מה שהוביל את הצבא להמליץ למשתמשים להתקין מחדש את אפליקציות ההתראה שלהם. אף על פי שלא ניתנה סיבה לתקלה, היא באה על רקע ספקולציות כי איראן מנסה להגביר את יכולות הסייבר שלה, אולי בהדרכת רוסיה.
רגעים ספורים לאחר מטח של עשרות רקטות, טענה Anonymous Sudan בטלגרם כי היא פרצה ל- Cumta ולאפליקציה שותפה להתראת רקטות RedAlert, שתיהן אפליקציות טלפון שפותחו באופן פרטי ובניהול פרטי המשכפלות התראות רשמיות של פיקוד העורף. הם גם טענו שהשביתו את אתר האינטרנט של Evigilo – חברה פרטית המספקת שירותי הודעות חירום לפיקוד העורף וכן ללקוחות גדולים אחרים ברחבי העולם ואת דף הנחיתה של חלמיש – חברה ממשלתית המתמקדת בהתחדשות עירונית. מתקפות הסייבר היו מתקפות מניעת שירות מבוזרות – DDoS, שיכולות להעביר אתר למצב לא מקוון על ידי הצפת שרת האחסון שלו בבקשות נתונים, אם כי מבלי לפגוע בתשתית פנימית כלשהי.