בית החולים הקהילתי באיידהו פולס נפל קורבן למתקפת סייבר ביום שני ה- 29 במאי 2023. כתוצאה מכך נאלץ בית החולים להפנות אמבולנסים לבתי חולים סמוכים אחרים ולסגור חלק מהמרפאות שלו. על פי ההצהרה הראשונית, זיהה צוות ה- IT של בית החולים את מתקפת הסייבר במהירות ונקט בפעולות מידיות כדי להגביל את השפעות המתקפה ולשמור על אבטחת מידע המטופלים: "המחויבות שלנו לרווחת המטופלים שלנו ממשיכה להישאר בראש סדר העדיפויות שלנו. בעודנו ממשיכים להתאושש ממתקפת הסייבר, אנו רוצים להבטיח לכולם שבית החולים הקהילתי של איידהו פולס ובית החולים מאונטיין וויו יישארו פתוחים וימשיכו לטפל בבטחה בכל המטופלים שלנו. הרוב המכריע של המרפאות שלנו מטפל כרגיל. הרופאים, האחיות ושאר המטפלים שלנו ממשיכים להיות כאן בשבילכם".
בעוד האופי המדויק של מתקפת הסייבר אינו ידוע בשלב זה ובית החולים מכנה אותה "וירוס", סביר יותר שהוא מתמודד עם מתקפת כופרה. בהגדרה, וירוס הוא תוכנה או פיסת קוד הפועלת כנגד מערכת המחשוב ויכולה לשכפל את עצמה ויש לציין כי גורם השכפול הוא מרכיב חשוב מאוד בהגדרה של וירוס. וירוסים הם בדרך כלל הרסניים באופיים וכמעט אף פעם אינם מניבים רווח כספי לפושעי הסייבר. כופרה משתקת באותה מידה, אולם המטרה העיקרית שלה היא סחיטה, שבדרך כלל משולבת עם גניבת מידע. המידע הגנוב משמש את פושעי הסייבר כמנוף נוסף כדי לשכנע את הקורבן לשלם, אחרת המידע שלו יימכר או יפורסם. מכיוון שבית החולים הדגיש כי הצליח לשמור על אבטחת מידע המטופלים, מתקפת כופרה הינה תרחיש סביר יותר מאשר וירוס.
אין זה סוד שספקי שירותי בריאות הינם יעד אטרקטיבי לכנופיות כופרה. בגלל טבעם מהווים ארגוני בריאות משטח התקפה גדול היות והם משתמשים במערכות העלולות להיות פגיעות במצב מקוון וגם במצב לא מקוון. נוסף על כך, סביר להניח שיש לארגוני בריאות מידע ונתונים רגישים המאוחסנים במערכות שלהם. בשלב מוקדם במהלך מגיפת COVID-19, הבטיחו מספר כנופיות כופרה לא לתקוף בתי חולים. אבל פושעי סייבר שמתנהגים כמו פושעים זה לא דבר חדש ומתקפות על ספקי שירותי בריאות הולכים וגוברים.