חוקרי הסייבר של Resecurity מצאו כי אינדונזיה נמצאת יותר ויותר כיעד לאיומי סייבר ומתקפות המהוות סיכונים משמעותיים לשלמות הבחירות במדינה. ממצאים אלו עולים בקנה אחד עם הבחירות הקריטיות המתקרבות לנשיאות אינדונזיה, האמורות להתקיים בפברואר 2024. לבחירות אלו עשויות להיות השלכות משמעותיות על הגורל הפוליטי של רוב האומה המוסלמית האינדונזית, שהיא גם הדמוקרטיה השלישית בגודלה בעולם.
כיום נמצאת אינדונזיה בצומת דרכים קריטית לסחר ובנקודת הבזק פוטנציאלית לסכסוך עולמי, ציין ה- South China Morning Post. לפיכך מודאגים אנשי Resecurity במיוחד מכך שפושעי סייבר זרים ומקומיים כאחד, עלולים לנצל את המידע האישי המזהה רגיש של מצביעים אינדונזים שהושגו מפריצות שונות לרשת, כדי להפעיל מתקפות סייבר ממוקדות של לוחמת מידע במהלך הבחירות באינדונזיה ב- 2024 ואילך.
יש לציין כי פריצת סייבר מדאיגה במיוחד הובילה לדלף מידע של 6.8 מיליון רישומי מצביעים הקשורים לבחירות למושל ג'קרטה ב- 2017. הבחירות למשרת מושל ג'קרטה משמעותיות במיוחד לאינדונזיה מכיוון שהעיר היא גם בירת המדינה וגם המטרופולין הגדול ביותר שלה. פושעי סייבר השיגו את רישומי הבוחרים של ג'קרטה לאחר שפרצו וגנבו נתונים משרתי אינטרנט הקשורים ככל הנראה לממשל מחוז ג'קרטה. מבנה הנתונים שדלפו מסודר לפי מספר כרטיס משפחתי, מספר זהות אישי, שם מלא, מקום לידה, תאריך לידה, מין, כתובת מגורים, עיר ומחוז.
רגע לפני תחילת 2024, חשף אדם בשם קימבו פרטים בנוגע לדלף מידע של מערכת המידע של ועדת הבחירות הכללית של אינדונזיה. לפי הדיווח, דלף מידע זה כולל מסד נתונים משמעותי המכיל רשומות של אזרחים רבים, הכוללים 252,327,304 ערכים. קימבו העמיד את מסד הנתונים הזה למכירה במחיר של 74,000 דולר – שווה ערך ל- 2 ביטקוין. נאמר כי מערך הנתונים המדובר כולל מידע אישי מזהה הכולל גם פרטי דרכון. כדי לספק ראיות נוספות, שיתף ההאקר מספר רשומות לדוגמה וגם הציע 500,000 רשומות בחינם. סט נתונים נוסף שפרסם ההאקר כלל מידע אודות מצביעים אינדונזים החיים בחו"ל אך עדיין זכאים להצביע בבחירות. חשוב לציין כי מצביעים אינדונזים המתגוררים מחוץ למדינה יכולים לקחת חלק בבחירות דרך השגרירות המקומית שלהם במדינה שבה הם מתגוררים. ההאקר חשף רישומי אישורים שונים הקשורים לשגרירות אינדונזיה באבו דאבי ובסינגפור. גורמי אבטחת מידע יצרו קשר עם מספר אנשים שהושפעו מבלי שאלו ידעו כלל אודות דלף המידע. מהמשוב שלהם עולה כי לא היה להם מושג שהמידע האישי שלהם (כמו שמות, כתובות ועוד) נפגע והסתובב בחלקים האפלים של האינטרנט.
לאור הקירבה לבחירות הקרובות באינדונזיה, נראה כי פעילות זו מתוכננת באופן שיטתי ואינה מתרחשת אקראית. מומחי אבטחת סייבר הדגישו את הסיכונים ההולכים וגדלים עבור הזהות הדיגיטלית של האזרח – בנוסף למיקוד ישיר לבחירות, כאשר פושעי סייבר מוכרים גם את המידע האישי המזהה של אזרחים אינדונזים: מסד נתונים המכיל למעלה מ- 2.3 מיליון רשומות פורסם למכירה בשוק הדלפות בטלגרם. הנתונים שנחשפו כוללים פרטים אישיים רגישים העלולים להיות מנוצלים על ידי פושעי סייבר לגניבת זהות ופעילויות הונאה.