משטרת הונג קונג מדווחת כי איש כספים העובד בחברה רב לאומית הוטעה לשלם 25 מיליון דולר לפושעי סייבר אשר השתמשו בטכנולוגיית Deepfake כדי להתחזות בשיחת ועידה בווידאו למנהל הכספים הראשי של החברה. התרמית המשוכללת גרמה לעובד להשתתף בשיחת וידאו עם מה שלדעתו היו עוד כמה אנשי צוות, אבל כולם היו למעשה Deepfake. "בשיחת הווידאו, מתברר שכל מי שהעובד ראה היה מזויף", אמר ניצב בכיר ברון צ'אן שון-צ'ינג לשידור הציבורי. צ'אן אמר שהעובד החל לחשוד לאחר שקיבל הודעה שהייתה לכאורה ממנהל הכספים של החברה בבריטניה. בתחילה חשד העובד שמדובר באימייל דיוג, שכן הוא דיבר על הצורך בביצוע עסקה סודית. עם זאת, העובד זנח הספקות המוקדמות שלו לאחר שיחת הווידאו, מכיוון שאנשים אחרים שנכחו בשיחת הווידאו נראו ונשמעו בדיוק כמו עמיתים שהוא זיהה. בהאמינו שכולם בשיחה הינם אמיתיים, הסכים העובד להעביר לפושעי הסייבר סך של 200 מיליון דולר הונג קונג – כ- 25.6 מיליון דולר.
בתדרוך עיתונאים טענה משטרת הונג קונג כי ביצעה שישה מעצרים בקשר להונאות Deepfake. צ'אן אמר כי שמונה תעודות זהות גנובות בהונג קונג – שכולן דווחו כאבודות על ידי בעליהם – שימשו להגשת 90 בקשות להלוואות ו- 54 רישומים לחשבונות בנק בין יולי לספטמבר אשתקד. לפי המשטרה, לפחות ב- 20 הזדמנויות נעשה שימוש ב- Deepfake של AI כדי להערים על תוכניות זיהוי פנים, על ידי חיקוי האנשים המצולמים בתעודות הזהות. ההונאה שבה היה מעורב סמנכ"ל הכספים המזויף התגלתה רק כשהעובד בדק מאוחר יותר מול המשרד הראשי של התאגיד. משטרת הונג קונג לא חשפה את השם או הפרטים של החברה או העובד.
רשויות ברחבי העולם מודאגות יותר ויותר מהתחכום של טכנולוגיית Deepfake ומהשימושים הזדוניים בה. בסוף חודש ינואר השנה הופצו במדיה החברתית תמונות פורנוגרפיות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית של כוכבת הפופ האמריקאית טיילור סוויפט והדגישו את הפוטנציאל המזיק שמציבה טכנולוגיית הבינה המלאכותית. התמונות – המציגות את הזמרת מבצעת רמיזות מיניות ומפורשות – נצפו עשרות מיליוני פעמים לפני שהוסרו מהפלטפורמות החברתיות.