על פי דיווחים, סבלו רשתות צבאיות מסווגות המנוהלות על ידי יפן מפריצת סייבר מאסיבית בשנת 2020 בידי קבוצת ריגול סייבר סינית, שהוכיחה את עצמה כקשה להסרה גם לאחר שהתגלתה. האקרים סיניים ניגשו לתוכניות של משרד ההגנה כמו גם למידע על יכולות צבאיות, כך אמרו בכירים אמריקאים אנונימיים לעיתון הוושינגטון פוסט. העיתון דיווח כי חדירת ההאקרים הסיניים לרשת היפנית הייתה כה חמורה, שגם גנרל הצבא פול מ. נקאסונה, העומד בראש הסוכנות לביטחון לאומי ופיקוד הסייבר של ארה"ב וגם מתיו פוטינגר, אשר היה אז סגן היועץ לביטחון לאומי בבית הלבן, מיהרו לטוקיו כדי לתדרך את שר ההגנה.
ממשלת יפן טוענת שאינה יכולה לאשר אם מידע סודי הודלף עקב החדירה, אמר שר הקבינט היפני הירוקזו מאצונו בתדרוך לעיתונאים. מאצונו אמר כי ממשיך להתקיים שיתוף פעולה הדוק בין יפן וארצות הברית בענייני אבטחת סייבר. יש לציין כי גורמי הגנה אמריקאים אמרו לעיתון הוושינגטון פוסט שבשנת 2021, הבית הלבן לא חשב שיפן עושה מספיק כדי לאטום את רשתות המחשוב שלה נגד האקרים סינים. לדבריהם, בעוד שטוקיו עשתה צעדים בולטים מאז, החסרונות ממשיכים ועלולים לסכן את שיתוף המודיעין בין הפנטגון למשרד ההגנה של יפן, בזמן שהאיום הגובר שמציבה סין דורש שיתוף פעולה הדוק עוד יותר. חשוב להבין כי מיגור האקרים מרשתות מחשוב בהן השיגו דריסת רגל הוכחה כמאתגרת ביותר.
גם רשתות המחשוב של ממשלת ארה"ב לא היו חסינות מפני מתקפות סייבר המיוחסות לקבוצות ריגול סיניות: "סין כנראה מייצגת כיום את איום הריגול הסייבר הרחב, הפעיל והעיקש ביותר על רשתות המחשוב של ממשלת ארה"ב והמגזר הפרטי", נכתב בדו"ח השנתי האחרון של האיומים העולמיים על הביטחון הלאומי של ארה"ב. כמו כן, לפי מומחי אבטחת סייבר, בחודש מאי החלה להשתמש קבוצת ריגול סינית בשם Storm-0558 באסימונים מזויפים כדי להשיג גישה לחשבונות דואר אלקטרוני של Exchange ו- Outlook המתארחים באופן מקוון על ידי Microsoft עבור 25 ארגונים שונים ברחבי העולם. קורבנות מתקפת סייבר זו שהתגלה רק בחודש שעבר, כללו ממשלות במערב אירופה וכן את משרדי המסחר והמדינה של ארה"ב, כולל שגריר ארה"ב בסין.