מתקפת סייבר אילצה את ענקית הניקיון Clorox להשבית מערכות מחשוב

חברת Clorox זיהתה פעילות סייבר בלתי מורשית בחלק ממערכות טכנולוגיית המידע (IT) שלה. לאחר שנודע לה על פריצת הסייבר החלה החברה לנקוט בצעדים להפסקת הפעילות ותיקונה, לרבות השבתת מערכות מחשוב מסוימות. החברה פועלת במרץ כדי להגיב לפריצה ולטפל בה וכן מתאמת את פעילותה ככל האפשר עם גורמי אכיפת החוק. בהתאם לתוכניות ההמשכיות העסקית שלה, הטמיעה Clorox דרכים לעקיפת פעולות מסוימות במצב בלתי מקוון על מנת להמשיך לתת שירות ללקוחותיה.

החברה הזהירה כי אירוע הסייבר גורם להפרעה לחלקים מהפעילות העסקית של החברה וכי היא נאלצה לשכור את שירותי חברת אבטחת סייבר שתעזור בהתאוששות. חקירת האירוע נמשכת ונמצאת בשלביה הראשונים. בדו"ח 10-K השנתי שלה, הזהירה Clorox שההסתמכות הגוברת שלה על מערך טכנולוגיות הותירה אותה חשופה לשיבושים פוטנציאליים הנגרמים על ידי מתקפות סייבר. החברה ציינה כי הן מערכות טכנולוגיות המידע והן מערכות המחשוב התפעוליות שלה עלולות להיות פגיעות למתקפות כופרה, ניסיונות חדירה, פריצות והונאות דואר אלקטרוני עסקי, סחיטת סייבר, מתקפות מניעת שירות, דיוג ומתקפות הנדסה חברתית אחרות. Clorox הוסיפה בדוח כי ראתה עלייה במספר מתקפות כאלו מאז המעבר למודל עבודה מרחוק.

חברות הייצור ממשיכות להתמודד עם מטח אינסופי של מתקפות סייבר, כאשר עשרות תאגידים בעלי פרופיל גבוה הכריזו על אירועי אבטחת סייבר, כולל ענקית המזרנים טמפור סילי. חוקרים בחברת Akamai טוענים כי ראו עלייה של 42% במספר הקורבנות של תעשיית הייצור בין הרבעון הרביעי של 2021 לרבעון הרביעי של 2022. חברת Comparitech דיווחה בהתבסס על הנתונים שלה כי 478 מתקפות כופרה על חברות ייצור מ- 2018 עד יולי 2023 גרמו להפסדים מוערכים של 46.2 מיליארד דולר כתוצאה מהשבתת מערכות מחשוב.

למקור הידיעה ולקריאה נוספת

תקרית אבטחת סייבר אילצה את ענקית מוצרי הניקיון Clorox להשבית מספר מערכות מחשוב
דילוג לתוכן