אוניברסיטת וולונגונג באוסטרליה הייתה קורבן לפרצת נתונים ודלף מידע, כפי שאושר על ידי האוניברסיטה. בהצהרה שפורסמה הכיר המוסד בדלף המידע והבטיח לציבור שננקטים צעדים כדי להכיל את התקרית. באוניברסיטה מאמינים כי הן הצוות והן התלמידים עלולים להיות מושפעים מדלף המידע. עם זאת עדיין לא ידועים ההיקף המדויק של דלף המידע ומספר האנשים שנפגעו ממנו.
"אנחנו פועלים לחקור את הגורם וההיקף של הבעיה. הפעילות הרגילה שלנו נמשכת כאשר אנו מעריכים כל השפעה אפשרית נוספת", אמר הדובר הרשמי של האוניברסיטה לאתר thecyberexpress. בהתחייבות לשקיפות, אמרה האוניברסיטה לאנשי האתר: "אנו מחויבים לעדכן את הצוות ואת הסטודנטים בכל התפתחות של המצב". גופים רגולטוריים ורשויות קיבלו הודעה אודות דלף המידע של אוניברסיטת וולונגונג ויש לציין כי האוניברסיטה העסיקה מומחים חיצוניים כדי לתמוך במאמציהם לטפל בדלף המידע: "האוניברסיטה גם שכרה מומחים חיצוניים כדי לתמוך במאמץ ועומדת בקשר עם הרגולטורים והרשויות הרלוונטיות", הודיע הדובר.
תקרית זו באה בעקבות סדרה של מתקפות סייבר על מוסדות חינוך ברחבי העולם. בנובמבר התמודדה אוניברסיטת סטנפורד עם תקרית אבטחת סייבר, כאשר קבוצת הכופרה Akira נטלה אחריות על מתקפת הסייבר. למרבה המזל במקרה זה, לא מצאה החקירה עדות למתקפת סייבר שהשפיעה על חלקים אחרים של האוניברסיטה. בספטמבר נפלה אוניברסיטת אוקלנד לטכנולוגיה קורבן לדלף מידע בעקבות מתקפת סייבר של קבוצת הכופרה Monti. הקבוצה לקחה אחריות באתר האינטרנט שלה ברשת האינטרנט האפלה והוסיפה את AUT ל"קיר הבושה" שלהם. המניע מאחורי מתקפת הסייבר על AUT עדיין לא ברור. מוקדם יותר ביוני התמודדה אוניברסיטת מנצ'סטר עם מיילים מאיימים שנשלחו לצוות ולסטודנטים, בהם נדרשה האוניברסיטה לתשלום כופר. רשת ה- BBC דיווחה כי בעקבות פרצת הנתונים של אוניברסיטת מנצ'סטר, נוקטים האקרים כעת באסטרטגיה המכונה "סחיטה משולשת", הכוללת גם גישה בלתי מורשית למערכות האוניברסיטאות.
בעוד מוסדות חינוך מתמודדים עם איום הולך וגובר של מתקפות סייבר, פועלים רשויות ומומחי אבטחת סייבר במרץ כדי לשפר את אמצעי האבטחה ולהגן על מידע רגיש. תגובתה של אוניברסיטת וולונגונג לדלף המידע מדגישה את החשיבות של פעולה מהירה ושקיפות בתקריות סייבר מסוג זה.