ב- 1 מכל 3 ארגונים לא הצליחו כלי אבטחת המידע לזהות פרצות מידע

ארגונים ממשיכים להיאבק באיתור פרצות מידע ככל שהן הופכות לממוקדות ומתוחכמות יותר, כאשר לפי מחקר של Gigamon (הנתונים מבוססים על ממצאי סקר מקוון של 1,033 משיבים בעולם), נמצא כי 1 מתוך 3 ארגונים אשר ציינו את כלי אבטחת המידע הקיימים שלהם, לא הצליחו לזהות פרצות מידע בזמן שהן מתרחשות. בעוד שסביבות ענן היברידיות גדלות במורכבותן ופושעי סייבר מפעילים מתקפות בלתי נראות, מאמינים 65% מהמשיבים במחקר שהפתרונות הקיימים שלהם אינם יכולים לזהות ביעילות פרצות מידע. מומחי אבטחת מידע ואנשי IT נמצאים כעת בצומת מכריע: 83% מהמשיבים מאמינים שמורכבות הענן מגדילה את סיכון הסייבר שלהם ו- 8 מתוך 10 נשאלים צופים שבינה מלאכותית תגביר את איום מתקפות הכופרה. עדיין, למרות הוצאות אבטחת מידע גלובליות הצפויות להגיע ל- 215 מיליארד דולר ב- 2024, רק 54% מהארגונים מרגישים מוכנים מאד להגיב לגישה בלתי מורשית בסביבות ענן היברידיות.

המשיבים בסקר מכירים בחולשות בכלי זיהוי איומי הסייבר שלהם. רק 1 מתוך 4 הצליחו לתקן איום חי ובעוד נתון זה עולה ל- 30% בגרמניה, הוא יורד לחמישית בלבד באוסטרליה ובסינגפור. 31% מהארגונים זיהו פרצת מידע רק כאשר קיבלו איום סחיטה מפושעי הסייבר. ל- 31% נודע אודות פריצת הסייבר רק לאחר שמידע קנייני שלהם דלף לרשת האפלה. נתון זה נמוך בהרבה בצרפת ובבריטניה (בסביבות 1 מתוך 5) אך מגיע ל- 42% בערך בקרב המשיבים האוסטרלים. 25% מהמשיבים לא הצליחו לקבוע את שורש פריצת המידע והאחוז עלה לשליש מהמשיבים באוסטרליה, בסינגפור ובארה"ב.

למרות שהחוקרים טוענים כי 93% ממתקפות נוזקה מסתתרות בתעבורה מוצפנת, 76% מהמשיבים במחקר סומכים כיום על כך שתעבורת המידע המוצפנת הינה מאובטחת. 6 מתוך 10 מאמינים שנראות רבה יותר של כל הנתונים בתעבורה תאפשר להם לפרוס טכנולוגיית AI בצורה מאובטחת. כתוצאה מכך, 80% מסכימים שתעבורה מוצפנת היא בראש סדר העדיפויות ברמת הדירקטוריון. בעוד שגרמניה מציגה את המודעות הנמוכה ביותר ברמת הדירקטוריון, 89% מהדירקטורים בארה"ב דנים בנושא. "סיכון הסייבר נמצא היטב באור הזרקורים השנה, כאשר ממשלות ובעלי תפקידים בכירים מכירים סוף סוף במקומו בראש רשימת הסיכונים העסקיים ועדיין פושעי סייבר מתחמקים מגילוי יותר משליש מהזמן", הגיב מארק ג'ו מ- Gigamon והוסיף: "גישות מבוססות MELT (מדדים, אירועים, יומנים ועקבות) של היום כבר אינן מספיקות, מכיוון שארגונים זקוקים לנראות של 360 מעלות על פני הענן ההיברידי."

תוצאות הסקר מדגישות ש- CISO ממשיכים לשאת בנטל של לחצים רגולטוריים וטכנולוגיים. כ- 69% ​​מדווחים שהם מתקשים לזהות איומים מוצפנים ו- 7 מתוך 10 CISOs מאמינים שהכלים שלהם אינם יעילים כפי שהם יכולים להיות בזיהוי פרצות מידע. "ברור עבור CISOs כי ערימות הכלים של ארגונים אינן מספיקות", אמר חיים מזל – CSO ב- Gigamon וציין כי בעלי תפקידים בכירים באבטחת מידע נמצאים תחת לחץ של ממשלות להפחית את סיכוני הסייבר. אולם ללא מודיעין בזמן אמת ותובנות לגבי כל הנתונים בתעבורה, כולל תעבורה מוצפנת, ימשיכו פושעי סייבר לזרוע הרס, כעת כאשר הבינה המלאכותית תורמת לשיפור מאמציהם.

למקור הידיעה ולקריאה נוספת

ב- 1 מכל 3 ארגונים לא הצליחו כלי אבטחת המידע לזהות פרצות מידע
דילוג לתוכן