ממשלת רוסיה מצליחה יותר מבעבר במניפולציה של מדיה חברתית ודירוג במנועי חיפוש מכפי שהיה ידוע, תוך חיזוק שקרים לגבי הצבא של אוקראינה ותופעות הלוואי של חיסונים. זאת באמצעות מאות אלפי חשבונות מקוונים מזויפים, לפי מסמכים שהודלפו לאחרונה באפליקציית הצ'אט Discord. טכנאי IT של המשמר הלאומי האווירי ג'ק טייקסיירה הואשם בלקיחה והעברת המסמכים המסווגים, אישומים שבגינם הוא צפוי ל- 15 שנות מאסר. לפי אחד המסמכים, מתגאים המפעילים הרוסים של חשבונות אלו בכך שהם מזוהים על ידי רשתות חברתיות רק באחוז אחד מהמקרים.
טענה זו עוררה דאגה מצד פקידי ממשל לשעבר ומומחים בחברות מדיה חברתית ומחוצה לה: "גוגל, מטה ואחרות מנסות לעצור את זה ורוסיה מנסה להשתפר. הנתון מצביע על כך שרוסיה מנצחת", אמר תומס ריד – חוקר דיסאינפורמציה ופרופסור בבית הספר ללימודים בינלאומיים מתקדמים של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס. הוא הוסיף כי הטענה של 1% הינה כנראה מוגזמת או מטעה. יש לציין כי מומחי מודיעין ואבטחה טכנולוגית שהתראיינו לוושיטנגטון פוסט, הזהירו כי ייתכן שהסוכנות הרוסית שטענותיה סייעו להוות את הבסיס למסמך שהודלף הגזימה בכוונה בשיעור ההצלחה שלה.
הניתוח של יעילות רוסיה בהגברת התעמולה בטוויטר, יוטיוב, טיקטוק, טלגרם ובפלטפורמות מדיה חברתיות אחרות, מציג פעילות בסוף 2022 וככל הנראה הוצג למנהיגי צבא ארה"ב בחודשים האחרונים. הגילויים על יכולות המידע המשופרות של רוסיה מגיעות כאשר הבעלים של טוויטר – אילון מאסק ומספר רפובליקנים בקונגרס האשימו את הממשלה הפדרלית בשיתוף פעולה עם חברות הטכנולוגיה כדי לדכא דעות ימניות ועצמאיות על ידי הצגת יותר מדי חשבונות כניסיונות רוסים להשפעה זרה. מועצת המנהלים שהוקמה כדי לתאם את מדיניות ממשלת ארה"ב בנושא דיסאינפורמציה פורקה בשנה שעברה לאחר שהועלו שאלות לגבי מטרתה. עובדי טוויטר גם טוענים כי הם חוששים שהקיצוצים של מאסק פגעו ביכולת של הפלטפורמה להילחם בפעולות דיבאינפורמציה. לדברי עובדים וחוקרים חיצוניים, גברו מסעות התעמולה ודברי השטנה מאז השתלטות מאסק על טוויטר באוקטובר. מקדמי דיסאינפורמציה רוסים אפילו שילמו עבור האימות שמאסק הפעיל בטוויטר.
לדברי מומחים, חשוב להבין כי גם אם החשבונות המזויפים של רוסיה ניצלו מגילוי רק ב- 90% מהמקרים במקום 99%, הדבר מצביע על כך שרוסיה הפכה בקיאה הרבה יותר בהפצת דעותיה כבר משנת 2016, כאשר שילבה חשבונות בוטים לתעמולה ופעילות האקינג בניסיונות להשפיע על מהלך הבחירות לנשיאות ארה"ב: "אם הייתי ממשלת ארה"ב, הייתי לוקח את זה ברצינות אבל ברוגע", אמר סיארן מרטין – לשעבר ראש סוכנות הגנת הסייבר בבריטניה. "הייתי מדבר עם הפלטפורמות הגדולות ואומר, 'בואו נסתכל על זה ביחד כדי לראות איזה אמון לתת לטענות הללו".
משרד ההגנה האמריקאי סירב להגיב. טיקטוק, טוויטר וטלגרם – שכולן מוגדרות במסמך כמטרות לפעולות דיסאינפורמציה רוסית, לא הגיבו לבקשת תגובה של הוושיטנגטון פוסט. בהצהרה, מסרה גוגל – הבעלים של YouTube: "יש לנו רקורד חזק בזיהוי ונקיטת פעולה נגד רשתות בוטים. אנו עוקבים ומעדכנים כל הזמן את אמצעי ההגנה שלנו".