סטארט אפ זיהוי פנים ישלם פיצויים בגין עבירה על חוק הגנת הפרטיות

סטארט-אפ לזיהוי פנים שהואשם בפגיעה בפרטיות בתביעה ייצוגית, הסכים להסדר עם טוויסט: במקום תשלומים במזומן, הוא יעניק 23% ממניות החברה לאמריקאים שפניהם נמצאות במאגר המידע שלו. חברת Clearview AI מניו יורק גירדה מיליארדי תמונות מהאינטרנט ומאתרי מדיה חברתית כמו פייסבוק, לינקדאין ואינסטגרם כדי לבנות אפליקציית זיהוי פנים המשמשת את המשטרה, המשרד לביטחון המולדת ואת ה- FBI. לאחר שהניו יורק טיימס חשף את קיומה של החברה ב- 2020, הוגשו תביעות משפטיות ברחבי המדינה. התביעות אוחדו בבית המשפט הפדרלי בשיקגו כתביעה ייצוגית.

ההתדיינות התגלתה יקרה עבור Clearview AI, שככל הנראה הייתה עלולה לפשוט רגל. החברה ומי שתבעו אותה 'נלכדו יחד על ספינה טובעת', כתבו עורכי הדין של התובעים לבית המשפט: "המציאות הזו הובילה את הצדדים לחפש פתרון יצירתי על ידי השגת אחוזים מהערך ש- Clearview AI תוכל להשיג בעתיד", הוסיפו עורכי הדין. כל אדם בארצות הברית שיש תמונה שלו שפורסמה בפומבי באינטרנט, יכול להיחשב כחבר בבסיס הנתונים של Clearview AI. ההסדר יעניק לחברי התביעה הייצוגית יחד 23% ממניות Clearview AI, ששוויה מוערך ב- 225 מיליון דולר, על פי כתבי בית המשפט. אם החברה תונפק לציבור או תירכש, כל חבר בתביעה הייצוגית יקבל חלק מהתמורה. לחלופין, יכולים חברי התביעה הייצוגית לבחור לאחר שנתיים לגבות 17% מההכנסות של Clearview, אותן היא תידרש להפריש. "Clearview AI שמחה שהגיעה להסכמה בהסדר התביעה הייצוגית הזו", אמר עורך הדין של החברה – ג'ים תומפסון. ההסדר עדיין צריך לקבל את אישור השופטת שרון ג'ונסון קולמן מבית המשפט המחוזי בארה"ב במחוז הצפוני של אילינוי. הודעה על ההסדר תפורסם במודעות מקוונות ובפייסבוק, אינסטגרם, X, טאמבלר, פליקר ואתרים נוספים שמהם גירדה Clearview AI תמונות.

למרות שזה נראה כמו תרופה משפטית יוצאת דופן, היו מצבים דומים, אמר סמואל יששכרוף – פרופסור למשפטים מאוניברסיטת ניו יורק. הפשרה משנת 1998 בין חברות הטבק לבין התובעים הכלליים של המדינה חייבה את החברות לשלם מיליארדי דולרים במשך עשרות שנים לקרן להוצאות בריאות.

ג'יי אדלסון – עורך דין לתביעות ייצוגיות, תומך ב'הסדר סיכון עתידי' במקרים של סטארט-אפים בעלי כספים מוגבלים. אדלסון גם תבע את Clearview AI, לצד איגוד חירויות האזרח האמריקני, בתביעה מדינתית באילינוי שהוכרעה ב- 2022, כאשר הסכימה Clearview AI לא למכור את מסד הנתונים שלה הכולל 40 מיליארד תמונות לעסקים או לאנשים פרטיים.

למקור הידיעה ולקריאה נוספת

חברת סטארט אפ תשלם פיצויים עקב חדירה לפרטיות
דילוג לתוכן