נשיא אינדונזיה – Joko Widodo, הורה לבצע ביקורת במרכזי נתונים ממשלתיים לאחר שנחשף כי רוב הנתונים שהם מאחסנים אינם מגובים. הביקורת והגילוי שלאינדונזיה חסרה תוכנית גיבוי, הגיעו לאחר מתקפת כופרה על מרכז הנתונים הלאומי של המדינה, שהתרחשה ב- 20 ביוני והביאה להפרעה נרחבת של השירותים הדיגיטליים. פקידי ממשלה הודיעו כי במתקפת הכופרה נעשה שימוש בגרסה חדשה של נוזקת LockBit בשם Brain Cipher: "בדיוק כמו תוכנות כופרה אחרות, היא מצפינה את כל הנתונים ואת כל הקבצים בשרת שהם תוקפים", הסביר סגן שר התקשורת והמידע. הנתונים מוחזקים על ידי פושעי הסייבר כבני ערובה תמורת 131 מיליארד רופי (8 מיליון דולר). שר התקשורת והאינפורמטיקה אמר לעיתונאים כי הממשלה אינה מתכוונת לשלם ובמקום זאת, מנסות הרשויות לבטל את הצפנת המידע.
צו הביקורת הגיע, על פי הדיווחים, לאחר ישיבת ממשלה סגורה ופורסם לתקשורת לאחר מכן על ידי ראש הסוכנות לפיקוח על פיננסים ופיתוח. ראש סוכנות הסייבר וההצפנה הלאומית – Hinsa Siburian הודתה שלא נעשה גיבוי ל- 98 אחוז מהנתונים המאוחסנים באחד משני מרכזי הנתונים שנפגעו. "זו לא סוגיית ממשל, זו סוגיית טיפשות שקיימים נתונים לאומיים ללא גיבוי", הגיבה יו"ר הוועדה הראשונה של המועצה הנציגה העממית.
לתקשורת נאמר כי אפשרות הגיבוי זמינה לסוכנויות ממשלתיות במרכזי הנתונים – אך השימוש בה הינו אופציונלי. רוב הסוכנויות לא השתמשו בגיבוי בגלל מגבלות תקציב. עם זאת, בעתיד יהפוך הגיבוי לחובה. אמנם אי גיבוי הנתונים שיחק תפקיד ברור במאבק להשבת מערכות המחשוב לפעילות, אך סגן הנשיא ייחס את חומרת תוצאות מתקפת הכופרה לאיחוד המוסדות ונתוני המשרדים: “ברגע שהמידע הפך ריכוזי והתברר כי הוצפן במתקפת הכופרה – כולם הושפעו. לא חשבתי שהפריצה תהיה כה הרסנית", אמר סגן הנשיא לכתבים.