עיתון הג'רוזלם פוסט דיווח כי אלפי קוראי כרטיסי אשראי בתחנות הדלק וברשתות סופרמרקטים בישראל הפסיקו לעבוד ביום ראשון בבוקר בעקבות מתקפת DDoS שפגעה בחברה האחראית על פעולות המכשירים. על פי הדיווחים, לקוחות בסופרמרקטים ובתחנות דלק לא הצליחו לבצע תשלומים עקב מתקפת הסייבר המתמשכת. לפי המאמר שפרסם הג'רוזלם פוסט: "CreditGuard דיווחה לכלי תקשורת ישראלים ביום ראשון כי היא שללה את החשש ממתקפת סייבר בקנה מידה גדול יותר והוסיפה כי מתקפת מניעת שירות – DDoS על ספקי תקשורת, היא הסיבה הסבירה לתקלה בחנויות בישראל."
מתקפת ה- DDoS נגד מערכת תשלומי האשראי CreditGuard שיבשה את התקשורת בין מסופי הכרטיסים ומערכות התשלום. החברה ציינה כי לא נפגעו נתונים אישיים או פיננסיים. המתקפה נמשכה שעה אחת לפני שנחסמה והיא השפיעה על מספר חברות ברחבי ישראל, בהן קופת חולים מכבי, שירות המוניות Gett, אפליקציית משלוחי האוכל Wolt ומערכות התשלום לתחבורה ציבורית רב קו אונליין והופ-און. "בשעה האחרונה חווינו מתקפת DDoS על חלק משירותי החברה וספקי התקשורת המחוברים אלינו", אמרו CreditGuard בהצהרה. "בשלב זה נחסמה המתקפה והשירות חזר לפעול כרגיל. אנו מתאמים עם כל סוכנויות הביטחון כדי להבטיח המשך פעילות תקינה."
נראה כי מתקפת הסייבר קשורה לפעולות הצבאיות המתמשכות של ישראל בעזה ובלבנון ועדיין לא ברור מי עומד מאחורי מתקפת הסייבר על מערכת התשלומים בישראל. נזכיר בהקשר זה ניסיונות קודמים של איראן, כולל מתקפת אוקטובר שגרמה לשיבוש חיוב כרטיסי אשראי, אך לא שיבשה את מערכת התשלומים המרכזית שמפעילה שבא (שירותי בנק אוטומטיים). חדשות ערוץ 12 וגלי צה"ל דיווחו כי קבוצת האקרים הקשורה לאיראן לקחה אחריות על מתקפת הסייבר על CreditGuard.
יש לציין כי לפי חברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט, זינקו מתקפות הסייבר על חברות ישראליות ב- 100% מאז השנה שעברה, כאשר על פי הדיווחים מקור רוב המתקפות באיראן.