מנהל הסייבר הלאומי בארה"ב – הארי קוקר, חזר השבוע על אזהרות קודמות לפיהן האקרים המקושרים לרפובליקה העממית של סין פועלים להשגת גישה לתשתיות קריטיות בארה"ב כדי להפעיל מתקפות סייבר. קוקר דיווח שממשל ביידן בוחן תוכניות להטיל אחריות על יצרנים עקב אבטחת מידע לקויה, תוך שהוא פועל להרמוניה של התקנות עם המגזר הפרטי. קוקר אמר בנאומו בוושינגטון, שאיומי סייבר סיניים נועדו לשבש או להרוס את היכולת לספק שירותים קריטיים, כהסחת דעת הקשורה לפעילות צבאית. "בשלבים הראשונים של סכסוך מזוין, הם רוצים לשבש את יכולת הצבא שלנו להתגייס ולהשפיע על המערכות המאפשרות לנו לשגשג בעולם הדיגיטלי שלנו", אמר קוקר בוועידת מדיניות הטכנולוגיה של Intersect Tech והוסיף: "איומי הסייבר מכוונים כלפי המרחב הווירטואלי של המגזר הפרטי והעם האמריקני כולו נמצאים בחזית".
מוקדם יותר השבוע דיווחו ה- FBI והסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות, כי האקרים המזוהים עם סין חדרו למגזרי תשתית קריטיים מרכזיים כהכנה למתקפות סייבר משבשות. קוקר הדגיש כי רוב התשתיות הקריטיות בארה"ב נמצאות בבעלות המגזר הפרטי. ארה"ב זקוקה לעבודה משותפת עם התעשייה כדי לוודא שמערכות המחשוב הקריטיות הללו מוגנות מפני איומי סייבר: "יש הרבה פעולות בהן אנו יכולים לנקוט כדי לטפל באיומי סייבר", אמר קוקר וציין כי הממשל יצטרך לשתף פעולה עם התעשייה על מנת להתמודד עם האיום.
משרד ה- NCD עובד על מספר יוזמות מפתח שהן חלק מאסטרטגיית אבטחת הסייבר הלאומית של ממשל ביידן: גורמים רשמיים מתייעצים עם מומחים אקדמיים ומשפטיים כדי לבחון מגוון טקטיקות להטלת אחריות על יצרנים כאשר הם ממהרים להוציא לשוק מוצרים לא מאובטחים; המשרד פונה לסוכנויות ממשלתיות במאמץ להתאים מספר חוקים ותקנות סייבר רחבות היקף, כך שחברות לא תוצפנה בעומס הציות; הממשל פועל לבניית כוח עבודה מגוון וחזק יותר בתחום אבטחת סייבר, מכיוון שלענף יש עדיין כחצי מיליון הזדמנויות עבודה פנויות וקיים צורך נואש למשוך עובדים מוסמכים.