קבוצות סייבר מרוסיה מקוות לעורר אי שקט, הפעם סביב האולימפיאדה והפוליטיקה של האיחוד האירופי. כמו כן, חששות סביב הפרעה פיזית עדיין רלוונטיות. שני גורמי איומים רוסים כבר ביצעו פעולות סייבר שנועדו לערער את המשחקים האולימפיים הקרובים בפריז: קבוצות הסייבר Storm-1679 ו- Storm-1099 (המכונה 'דופלגנגר') הפיצו ברשתות החברתיות חדשות מזויפות, תמונות שעברו מניפולציה וסרטונים בסיוע בינה מלאכותית. על פי דיווח של מיקרוסופט נראה שהמטרה כפולה: פגיעה במוניטין של הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) (שאסר את השתתפות רוסיה באולימפיאדה) ולעורר חששות לפוטנציאל אלימות באולימפיאדה.
מתקפות הסייבר של רוסיה נגד אולימפיאדת 2024 החלו ברעש גדול: ביוני האחרון פרסמה קבוצת Storm-1679 בטלגרם סרט עלילתי באורך מלא בשם 'Olympics Has Fallen' – בפרפראזה על הסרט 'Olympus Has Fallen' משנת 2013. הסרט כלל הקדמה מזויפת של נטפליקס, ביקורות מזויפות של חמישה כוכבים מעיתונים גדולים בארה"ב, אפקטים מיוחדים וקריינות בקול הדומה לטום קרוז שנוצר על ידי בינה מלאכותית. הקבוצה הפיצה את הסרט שלה ברשתות החברתיות ואפילו הזמינה מפורסמים ב- Cameo לעזור לקדם אותו. בחודשים שחלפו הפיצה Storm-1679 סרטונים המתיימרים להגיע מה- CIA, המינהלת הכללית של צרפת לביטחון פנים (DGSI), חברת השידור הצרפתית France24 ו- Euro News מבלגיה. כל הסרטונים הללו היו בעלי אותו נושא: אזהרת הצופים מפני איומי טרור במשחקי הקיץ. לשם השוואה, נקטה Storm-1099 בגישה פשוטה יותר יחסית לתוכן מזויף בנושא האולימפיאדה: הקבוצה השתמשה ב- 15 אתרי חדשות מזוייפים בשפה הצרפתית כדי להפיץ שמועות אודות שחיתות ב- IOC, חששות לגבי אלימות שתתרחש לכאורה ביולי וביקורות על נשיא צרפת עמנואל מקרון.
ההיסטוריה של רוסיה עם האולימפיאדה לא הוגדרה על ידי הישגים ספורטיביים ומדליות. מלבד שערוריית סמים מתוקשרת מאוד, היא ידועה בעיקר כמי שנתנה חסות למתקפת סייבר גדולה במהלך משחקי החורף 2018 בפיונגצ'אנג – דרום קוריאה. המתקפה הזו, שזכתה לכינוי 'המשחתת האולימפית', השביתה זמנית את מערכות ה- IT כולל ה- Wi-Fi באצטדיון, צגי עובדי ה- IOC ואתר הכרטיסים של האירוע – במהלך טקס הפתיחה לאירועים. מתקפה זו תוכננה בחוכמה כך שתטיל את האשמה על קבוצת הסייבר לזרוס מצפון קוריאה.
בעוד שמתקפות סייבר מהוות חשש כבד לאולימפיאדת הקיץ בפריס, "החשש הראשון והגדול של כולם הינו שהאקרים ופושעי סייבר יעצרו את המשחקים באמצעות שיבוש או השבתת תשתית קריטית כמו חשמל או רשת האינטרנט, אשר ימנעו קיום אירועים או צפייה בהם" אומר שון מקני – ראש מחלקת המחקר של DomainTools. לדבריו: "האופי הייחודי של תשתית ה- IT האולימפית מגביר את הפגיעות שלה ומציע שטח פנים נרחב וייחודי לתקיפה", מסיבה זו תדרוש אבטחת המשחקים תיאום ותכנון בינלאומי עצום, בדגש על אבטחה פיזית והכשרת צוותים לתרחישי מתקפת סייבר. מקני מזהיר כי: "המשחקים האולימפיים יזדקקו למרכז אבטחה מבצעי מלא (SOC) עם צוות מיומן שיפקח על מתקפות סייבר אפשריות וייתן להן מענה. מכיוון שהאולימפיאדה מתקיימת רק כל ארבע שנים, הצוות יצטרך להיות מוכן לבלתי צפוי, מכיוון שנוף התקיפה וההגנה השתנה באופן דרמטי מאז המשחקים האחרונים."