נתונים סודיים מ- 14 בתי ספר בבריטניה הודלפו ברשת על ידי האקרים בעקבות מתקפות סייבר שהתרחשו ב- 2022. המסמכים שהודלפו כוללים מידע על ילדים בחינוך המיוחד, סריקות דרכונים של תלמידים, סולם שכר של צוותי המורים ופרטי חוזים. המידע דלף לאחר שבתי הספר שנפגעו סירבו לשלם להאקרים את דרישות כופר.
מתקפות הסייבר וההדלפות בוצעו על ידי קבוצת ההאקרים Vice Society אשר ניהלה מספר רב של מתקפות כופרה וסחיטה נגד מוסדות חינוך בבריטניה ובארה"ב. באוקטובר 2022 הזהיר מחוז בית הספר המאוחד של לוס אנג'לס כי Vice Society החלו לפרסם נתונים שגנבו מהמוסד וזאת, לאחר שהודיע כי לא ישלם את דרישות הכופר. רבים מ- 14 בתי הספר בבריטניה אשר עברו את מתקפת הכופרה סיפקו עדכון אודות התקרית להורים, לתלמידים ולצוות המורים.
מגזר החינוך היה בשנים האחרונות למוקד מתקפות כופרה. דו"ח שפרסם Sophos ביולי 2022 מצא כי 56% ממוסדות ההשכלה הנמוכה נפגעו מכופרה בשנה הקודמת, יחד עם 64% מגופי ההשכלה הגבוהה. נראה כי בתי ספר ואוניברסיטאות נתפסים כ"מטרה רכה" על ידי פושעי סייבר בשל גורמים כמו היעדר השקעה באבטחת סייבר ומספר עצום של מכשירים המתחברים למערכות שלהם ומעמידים נתונים אישיים ומחקריים רגישים בסיכון. מגזר החינוך הוא יעד משתלם לפושעי סייבר בשל הנפח הגדול של נתונים רגישים המאוחסנים במערכות בתי ספר ואוניברסיטאות ולכן מתקפות כופרה הן מקרה של כאשר, לא אם – מה שדורש ממוסדות חינוך להבטיח שהם מוכנים גם למנוע וגם להגיב למתקפות אלו, אחרת הם מסתכנים בגניבת מסמכים ודלף מידע. קיימת חשיבות לחיזוק אבטחת נקודות הקצה במגזר החינוך כדי להתמודד עם איום כופרה: כדי להבטיח את המשכיות החינוך, במיוחד בהקשר של למידה מרחוק, יש לעודד את הממשלה להשקיע באבטחת סייבר עבור מגזר החינוך, תוך התחשבות בהשפעה על רווחתם של הפרט ולהבטיח אבטחה, פרודוקטיביות וחווית משתמש. אם המכשירים הללו יידבקו בווירוס או בנוזקה, הם עלולים לחשוף מידע אישי רגיש שתלמידים חולקים במהלך תהליך הלמידה.