רמקולים חכמים הינם הכרח לכל מי שרוצה לנהל בית מופעל קולי. מהאזנה למוזיקה ופודקאסטים ועד לשליטה בגאדג'טים, הפכו העוזרים החכמים למרכיב ביתי עד כדי כך שבשלושת החודשים הראשונים של 2022, יותר מ- 30 מיליון דגמים נשלחו ברחבי העולם, כאשר אמזון בחזית המירוץ מהווה כשליש עם מכשירים התומכים באלקסה. עם זאת, חשף VPNOverview מספר מחקרים מטרידים המצביעים על כך שהרמקול החכם אוסף על משתמשיו אולי יותר נתונים ממה שהיה צריך.
רמקולים חכמים תמיד מקשיבים, אלא אם כן מכבים את הפונקציונליות הזו – מה שבעצם מבטל את המטרה שלהם… הם מסוגלים לשמור הקלטות או תעתיקים של בקשות והוראות כדי לעזור למפתחים להפוך אותם ליותר אינטואיטיביים, אולם באיזו עלות? בעוד שאמזון, גוגל ואפל מבטיחות כולן איסוף נתונים מינימלי ורמות אבטחה גבוהות, יאפשרו משתמשים רבים אינטגרציות של צד שלישי המאפשרות להם אינטראקציה עם מספר שירותים, ממכוניות מחוברות ועד אפליקציות להזמנת מזון וכל מה שביניהם. VPNOverview טוען כי חלק מהשירותים של צד שלישי אלו אינם מנוהלים היטב, מה שיכול לפתוח שער להאקרים, תוך סיכון של דלף מידע ופריצה למידע. הפעלת VPN מפחיתה את הסיכונים הללו במידה מסוימת.
דאגה נוספת היא שחלק מהרמקולים החכמים יכולים לבצע רכישות מקוונות. לפיכך מומלץ להגדיר אימות דו-גורמי (2FA) כדי לאשר את העסקאות הללו, אולם שוב, עבור רבים הדבר מבטל את המטרה של עוזר חכם. בסופו של דבר מסתבר כי ברוב מקרי השימוש נותנים הלקוחות עדיפות לנוחות על פני פרטיות וכמעט הופכים לחסרי תועלת רבים מאמצעי אבטחת המידע בהן נוקטים היצרנים.
גוגל טוענת כי כברירת מחדל, היא לא שומרת הקלטות אודיו בשרתים שלה. אמזון טוענת שהמשתמשים שלה יכולים לסקור ולמחוק את הקלטות הקול והתמלילים שלהם המאוחסנים בצורה מאובטחת בענן שלה. לבסוף, טוענת אפל שהיא מאחסנת רק את הנתונים המינימליים הנדרשים למשך שישה חודשים.