אולימפיאדת פריז 2024 צפויה להתמודד עם איומי סייבר מורכבים

לפי IDC – International Data Corporation, בעוד שמשחקים אולימפיים קודמים התמודדו עם איומי אבטחת סייבר, במשחקי האולימפיאדה פריז 2024, צופים מומחי סייבר את המספר הגדול ביותר של איומים, נוף איומים מורכב יותר וכן, את המערכת האקולוגית הגדולה ביותר של איומי סייבר. כדי להתגונן מפני מתקפות סייבר ולהימנע משיבושים משמעותיים, מעריך ה- IDC כי ההכנסות משירותי אבטחת סייבר בצרפת יגדלו ב- 94 מיליון דולר (86 מיליון אירו) בשנת 2024 כתוצאה מהמשחקים האולימפיים וכן, יוסיפו קצת יותר משני נקודות אחוז לסך ההוצאות על שירותי אבטחת סייבר.

פריז 2024 תהיה האולימפיאדה המחוברת ביותר אי פעם כולל, אך לא רק: מערכות Back Office, מערכות פיננסיות, תשתית לאומית קריטית, תשתית עירונית, טכנולוגיית ספורט, טכנולוגיית שידור, מרצ'נדייז וכרטוס. למרות שהסיכון הוא בבירור הגבוה ביותר עבור מקומות ונכסים המשמשים ישירות למשחקים, מחלחל הסיכון כלפי חוץ וגם נגד נכסים שלכאורה לא קשורים, אשר יכולים להיות תחת מתקפת סייבר: תשתית לאומית קריטית ועסקים צרפתיים רבים. מחוץ לצרפת, צופה IDC שההכנסות משירותי אבטחה בשאר אירופה יגדלו ב- 57 מיליון דולר בשנת 2024 כתוצאה מאירוח המשחקים האולימפיים בפריז.

"פושעי סייבר ממנפים אירועי ספורט עולמיים כמו המשחקים האולימפיים כדי ליצור איומי סייבר ממוקדים על עסקים ואזרחים, בידיעה שהמטרה שלהם מוסחת לעתים קרובות ונוטה יותר להנדסה חברתית", אמר ריצ'רד ת'רסטון – מנהל מחקר בשירותי אבטחה אירופיים של IDC. "אנו יכולים לצפות לראות רמה חסרת תקדים של איומי סייבר במהלך המשחקים האולימפיים בפריז, התומכים במגוון מניעים פיננסיים ופוליטיים המכוונים לא רק למשחקים האולימפיים, אלא גם לארגונים שאינם קשורים", המשיך ת'רסטון. לדבריו: "למרבה המזל פעלו ארגונים רבים בצרפת כדי להאיץ את חיזוק עמדת אבטחת הסייבר שלהם לקראת המשחקים. יתר על כן, עובדת הוועדה המארגנת המקומית עם מגוון חברות אבטחת סייבר מיומנות במיוחד כדי להפחית את הסיכון למשחקים עצמם."

"האיום מתרחב למגוון רחב של יעדים פוטנציאליים מעבר לתשתית האולימפית עצמה כולל רשתות נייחות וניידות בפריז, תשתיות תחבורה, בתי מלון, תעשיית הפנאי ורשתות פיננסיות", הוסיף ת'רסטון אשר הדגיש גם כי: "ארגונים יכולים לצפות מפושעי סייבר לפרוס מערך שלם של טקטיקות, טכניקות ונהלים כמו מתקפות כופרה וגניבת מידע, ניצול פרצות ביישומים, הנדסה חברתית, מתקפות דיוג מותאמות וניסיונות מניעת שירות שמטרתם להפיל שירותים מקוונים.”

לקראת האולימפיאדה נוצר שירות לאומי בשם ANSSI בסמכותו של ראש ממשלת צרפת וצורף למזכירות הכללית להגנה וביטחון לאומי. ANSSI אחראי על ניהול האסטרטגיה למניעת מתקפות סייבר במשחקים האולימפיים. המערכת שהוקמה על ידי ANSSI בנויה סביב חמשת הצירים העיקריים: הגדלת הידע אודות איומי הסייבר על המשחקים; מערכות מידע קריטיות מאובטחות; הגנה על נתונים רגישים; העלאת המודעות לאיומי סייבר; מוכנות לתגובה למתקפות סייבר המשפיעות על המשחקים. ANSSI יישם תוכנית להעלאת מודעות סייבר המיועדת למאות שחקנים במערכת האקולוגית של המשחקים וארגנה מספר תרגילים לתכנון תגובה למצבי משבר.

במגזר הפרטי ערוכים ארגונים בצרפת בצורה בינונית לאיומי הסייבר הנוספים שילוו את האולימפיאדה. ניהול ותגובה לאירועים הם כבר בראש סדר העדיפויות של אבטחת סייבר עבור 61% מהארגונים הגדולים בצרפת וכמעט מחציתם מאמינים שיש להם כרגע מספיק כישורי תגובה לאיומי סייבר, או מודיעין אמין לאיומי סייבר. עם זאת, פחות מ- 20% מהעסקים הצרפתיים מאמינים שמצב אבטחת הסייבר שלהם מספיק טוב וסביר להניח שלארגונים קטנים יותר תהיינה רמות נמוכות יותר של מיומנויות ומוכנות.

למקור הידיעה ולקריאה נוספת

אולימפיאדת פריז 2024 צפויה להתמודד עם איומי סייבר מורכבים
דילוג לתוכן