לאחר שהפוסטים שלה הוסרו מפייסבוק כדואר זבל, לכאורה בדרך מתואמת, חווה ערוץ Citizens – כלי תקשורת ללא מטרות רווח ועצמאי באלבניה, מתקפת סייבר על אתר האינטרנט שלו – מתקפת סייבר החשודה כ- DDoS – מניעת שירות מבוזרת. "רשת SafeJournalists מודאגת ממאמצים מתואמים לערער את ערוץ Citizens", הכריז הארגון Safe Journalists בשבוע שעבר. "10 הפוסטים הראשונים הוסרו מפלטפורמת פייסבוק ביום שלישי בערב ואחר כך הוסרו מאמרים שהיו על כיבוש המרחב הציבורי על ידי חברות בבנייה וכו'", אמרה לורין קאדיו – מנהלת ערוץ Citizens ל- BIRN והוסיפה: "למחרת זה הסלים עם הסרת מאות פוסטים אשר כילו למעשה כ- 80-90 אחוז מהתוכן שיש לנו בפייסבוק ונשארו מעט מאד פוסטים. בנוסף, עמדנו בפני מתקפה מוגברת ברשת ולכן נראה לנו שהמתקפה הייתה מתואמת".
קאדיו ציינה שהם מתמקדים כעת באתר חדש שהם בונים ועם הזמן הם ינסו להבין מדוע וכיצד אירעה מתקפת הסייבר: "אנחנו גם מרגישים עלבון מקצועי שהם דיווחו עלינו כתוכן דואר זבל בזמן שאנחנו משקיעים מאמצים רבים כדי לקבל עובדות נכונות ובוודאי נמשיך בעבודתנו", סיכמה קאדיו.
ערוץ Citizens ממומן על ידי תורמים ואינו קשור לשום עסק מקומי. הערוץ נתפס באופן נרחב כבעל מוניטין טוב והדיווח שלו מתמקד בעיקר בזכויות אדם, מרחבים ציבוריים, סוגיות סביבתיות וכספי ציבור. בלרג'אנה בינו מ- Safe Journalists Albania, אמרה ל- BIRN כי "הפרופיל, העבודה והאבטחה של ערוץ Citizens נפגעו" וציינה כי: "במקום זכותנו כאזרחים לקבל מידע עצמאי, נותרה רק תעמולה המיושמת ברשתות חברתיות באמצעות בוטים וטרולים. המרחב לעיתונות ביקורתית איכותית ועצמאית הולך ומצטמצם, כמו גם ההזדמנויות למידע איכותי". היא הוסיפה כי כלי תקשורת אחרים דיווחו על אותם חששות וההשלכות במקרים אלו גבוהות יותר בהשוואה לכלי תקשורת שיש להם יותר אמצעים כלכליים וקהל גדול יותר. לדבריה: "נדרשו שנים של עבודה כדי להגיע לקהלים, מה שעבור מדיית נישה כמו CC היא חיונית ועם מתקפת סייבר מתואמת, אבדו תוצאות מאמץ זה תוך כמה שעות וקשה להגיע אליהן שוב".
מיגי רסי – עורכת דין וחוקרת בנושא אבטחה דיגיטלית במכון לדמוקרטיה וגישור IDM, אמרה ל- BIRN שיש לחקור את מתקפות הסייבר הללו. "יש צורך לחקור את מתקפות הסייבר המאורגנות הללו, כמו גם להראות סולידריות ותמיכה במי שעומד מולם, בגלל עבודתם בהגנה על האינטרס הציבורי" והוסיפה: "יש צורך גם ליזום דיון ארוך אודות אחריותן של פלטפורמות מקוונות גדולות כמו Facebook/Meta בצנזור חומר לגיטימי, פגיעה בחופש הביטוי, אך גם בהפרות אחרות של זכויות אדם".
בשנת 2023 דורגה אלבניה במקום ה- 96 במדד חופש העיתונות שנערך על ידי Reporters Without Borders – RSF. בדו"ח האחרון שלה על התקדמות אלבניה לקראת הצטרפות לאיחוד האירופי, אמרה הנציבות האירופית כי לא הושגה התקדמות במונחים של חופש התקשורת. "עיתונאים המבקרים את הממשלה נתונים לרוב למתקפות פוליטיות שנועדו להכפיש אותם והם מתקשים לגשת למידע שבידי המדינה. ריכוזיות בידי התקשורת הממשלתית עלולה לגרום להגבלות נוספות על הגישה למידע שבידי המדינה", אמרו Reporters Without Borders.