ישויות המשתמשות בשם ובאיקונוגרפיה של קבוצת אנונימוס – EUTNAIOA, טוענות כי ביצעו פיגועי סייבר נגד ממשלת יפן בגין פעולות הקשורות לשחרור מי שפכים מתחנת הכוח הגרעינית של פוקושימה. בפעולה שזכתה לכינוי "טנגו דאון", טוענים Anonymous Italia Collective כי תקפו 21 אתרים ממשלתיים ואתרים אחרים הקשורים למתקן בפוקושימה, אשר בשנת 2011 חווה נזק עצום מימדים בשלוש ליבות כורים, לאחר רעידת אדמה וצונאמי שהשביתו את מערכות הבטיחות.
בחלק מהארגונים בהם התמקדה מתקפת הסייבר של אנונימוס איטליה נכללים משרד הסביבה של יפן, חברת החשמל האטומית, החברה לאנרגיה אטומית, הרשות לתקנות גרעיניות, הנציבות לאנרגיה אטומית, הסוכנות למדע וטכנולוגיה, ראש הממשלה לשעבר פומיו קישידה ומרכז עיתונות החוץ. מתקפות הסייבר של ההאקטיביסטים החלו בעקבות החלטה של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) לאפשר שחרור של מיליון טונות שפכים בפוקושימה, החל מהחודש. שפכים אלו קיימים מכיוון שמפעל פוקושימה מייצר שפכים כדי לשמור על קרירות הכור. פעולה זו חושפת את המים ל- 64 יסודות רדיואקטיביים שזמן מחצית החיים שלהם נע בין סביב 5,000 שנים. המים המטופלים מאוחסנים במיכלים באתר, אך לכלים אלו קיבולת מוגבלת. מכאן הרצון לשחרר ולדלל את הנוזל על ידי צנרת 1 ק"מ מהחוף למשך 30 עד 40 השנים הבאות.
עד כמה שהמים נראים בטוחים, מצטטים קבוצת EUTNAIOA את מהנדס הגרעין Hiroaki Koide ומציינים שדילול פירושו פשוט הפצת זיהום על פני שטח גדול, כלומר להציב בסכנה את החי בים ואת האנשים הצורכים אותו. לטענת האקטיביסטים קיבלו ממשלת יפן ו- TEPCO – Tokyo Electric Power Company את החלטתם לשחרר מים רדיואקטיביים לאוקיינוס מבלי לערב כראוי קהילות מקומיות ולקיים דיון ציבורי בינלאומי מתאים. הקבוצה אכן מודה שהממשלה ו- TEPCO קיבלו את החלטתם בהתבסס על עצתם של מדענים בינלאומיים. עם זאת, הם גם טוענים שלא כולם באקדמיה מסכימים שהתוכנית בטוחה. פעילי EUTNAIOA האשימו את ממשלת יפן במסע תעמולה על ידי שימוש בבינה מלאכותית כדי לסרוק את המדיה החברתית לאיתור תוכן ביקורתי על תוכניתה ומקדמת את הנרטיב שלה לפיו שחרור מי השפכים הינו בטוח. ההאקטיביסטים גם מאשימים כי הוצע שוחד לצוותי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) כדי להמעיט ברמות החומרים הרדיואקטיביים הקיימים בדגימות – הצהרות שסבא"א וממשלת יפן הכחישו.