מתקפת סייבר פגעה בבית החולים הפסיכיאטרי איתנים ליד ירושלים ואילצה את צוות בית החולים לעבור לפעולות ידניות, כך דיווח השבוע משרד הבריאות. הטיפולים הרפואיים במתקן לא הושפעו מהשיבוש שנגרם עקב מתקפת הסייבר, נמסר בהודעת המשרד. הטיפול בנושא הועבר מצוות הסייבר של המשרד למנהלת הסייבר הלאומית. ההצהרה לא פירטה את היקף הנזק שנגרם ממתקפת הסייבר ועדיין לא ברור מי אחראי לה.
בחודש שעבר איימו האקרים לשחרר מידע רפואי רגיש שלדבריהם גנבו מהמרכז הרפואי מעיני הישועה בבני ברק, הנוגע לפוליטיקאים ורבנים – כולל ראש הממשלה בנימין נתניהו – אלא אם ישולם להם כופר של מיליוני דולרים. קבוצת ההאקרים Ranger Locker תקפה את בית החולים מוקדם יותר באוגוסט ושיבשה את מערכת המחשוב שלו. מעיני הישועה אישרו בזמנו כי אכן דלף מידע רגיש במהלך אותה מתקפת סייבר. בהצהרה נאמר כי מתקפת הסייבר הייתה ממניעים כלכליים ובית החולים לא ינהל משא ומתן עם ההאקרים. קבוצת Ranger Locker לא ידועה כמזוהה עם ארגון או מדינה כלשהם.
נזכיר כי האקרים מקבוצת Black Shadow האיראנית תקפו את המרכז הרפואי הלל יפה בחדרה במתקפת כופרה בשנת 2021. חברת אבטחת הסייבר הישראלית צ'ק פוינט דיווחה באותה שנה שמוסדות ישראלים מתמודדים עם פי שניים מתקפות סייבר מהממוצע במדינות אחרות. מגזר הבריאות של ישראל סובל בממוצע מ- 1,443 מתקפות סייבר בשבוע, על פי דו"ח 2021 של צ'ק פוינט. חינוך ומחקר הם המגזרים הממוקדים ביותר בעולם ובישראל נכתב בדו"ח, אחריהם ארגוני ממשלה וביטחון ואחריהם מוסדות בריאות. לפי צ'ק פוינט, בשנת 2021, אחד מכל 60 ארגונים או חברות ישראליות היה במוקד מתקפת כופרה – עלייה של 30 אחוז לעומת שנת 2020.