קבוצת הכופרה RansomedVC טוענת כי ביצעה מתקפת כופרה נגד חברת Sony והציעה למכור את הנתונים שלטענתם גנבו מענקית הטכנולוגיה היפנית. פושעי הסייבר שיתפו גם מבנה עץ מסדי נתונים כהוכחה לפריצה למערכות המחשוב של סוני, כמו גם דוגמאות של לוחות מחוונים, קוד מקור, מידע חשבונאי, מצגות PowerPoint בשימוש פנימי ועוד. אנשי אתר RestorePrivacy בחנו את הדוגמאות ולמרות שהן נראות אותנטיות, טרם אושר כי דוגמאות אלו הינן תוצרים מקוריים של מתקפת הסייבר על סוני.
"פרצנו בהצלחה לכל מערכות המחשוב של סוני", נכתב בהודעה של קבוצת RansomedVC באתר הסחיטה שלה וכן: "אנחנו נמכור את המידע בגלל שסוני לא רוצה לשלם". מהצהרה זו עולה כי חברת סוני לא הגיבה לדרישות פושעי הסייבר, או שהיא לא הסכימה להיכנס לסבבי משא ומתן כלשהם איתם, בהנחה שהטענות על מתקפת הכופרה מהימנות.
יש לציין שקבוצת הכופרה Cl0p כללה את סוני ברשימה הנרחבת של קורבנות MOVEit בחודש יוני 2023. עם זאת, סוני מעולם לא הודתה בהאשמה ולא הראתה עניין ביצירת קשר עם פושעי הסייבר, או בטיפול בשמועות שפורסמו בעיתונות. אם Cl0p באמת פרצה למערכות המחשוב של סוני לאחרונה, מתקבל על הדעת כי קבוצת RansomedVC קנתה את המידע הגנוב וכעת מנסה למכור אותו מחדש ברשת האפלה, או שקבוצת הכופרה פשוט משתמשת במידע הגנוב כאמצעי להעלות את המוניטין שלה.
באימייל שנשלח לאתר RestorePrivacy, הצהירה סוני כי היא בוחנת את הנושא, אך לא אישרה ולא הכחישה את מתקפת הכופרה.