במהלך מתקפת הסייבר השתלטו האקרים על שידורי רדיו וטלוויזיה והעבירו הודעת Deepfake מנשיא רוסיה ולדימיר פוטין. ההודעה הכוזבת הכריזה על הטלת חוק צבאי בתגובה לפלישה של אוקראינה. בתחילה דווח כי רק הודעות רדיו הושפעו. עם זאת, חקירות והקלטות שלאחר מכן העלו כי הודעות ההונאה הוצגו גם על מסכי הטלוויזיה.
עיתוי מתקפת הסייבר הוסיף למתיחות הקיימת סביב האפשרות שאוקראינה תפתח במתקפה והותיר את הצבא הרוסי, הרשויות והאזרחים בחוסר וודאות. תוך ניצול אווירת אי הוודאות הזו שידרו ההאקרים בהצלחה את הנאום הנשיאותי המזויף ברוסטוב, בלגורוד ובוורונז', הנמצאות בסמוך לאוקראינה. ערוץ החדשות NEXTA של אוקראינה שיתף מספר סרטונים בטוויטר ושפך אור על השידורים שעברו מניפולציות.
הנאום המפוברק הבטיח באופן כוזב התגייסות כללית באזורי הגבול של אוקראינה והעצים עוד יותר את המצב המתוח ממילא. בתגובה לתקרית אישר דמיטרי פסקוב – מזכיר העיתונות של פוטין, כי לפחות תחנת רדיו אחת נפרצה. עם זאת, הוא הצהיר חד משמעית כי הנשיא לא מסר הודעה כזו והדגיש כי ההודעה מפוברקת לחלוטין.
מניפולציה של קולו של אדם היא משימה שהפכה ליותר ויותר ריאלית עם התקדמות הטכנולוגיה. עם זאת, יצירת זיופים עמוקים של וידאו מהווה אתגר משמעותי יותר. פסקוב התייחס לנושא כשדיבר עם סוכנות הידיעות TASS וקבע: "אכן הייתה מתקפת סייבר באזורים מסוימים. במיוחד, אני יודע שהייתה פריצה לרדיו מיר ולרשתות מסוימות. כעת כל זה כבר בוטל ונמצא תחת שליטה".
בעוד שהמניע מאחורי מתקפת הסייבר עדיין לא ידוע, מציבות השיטות שננקטו על ידי ההאקרים לביצוע המתקפה שאלות מסקרנות יותר שכרגע אין להן תשובה.